NYHETER 2022-06-22 KL. 15:47

Djurkadaver hittades dumpade utanför Skogaby

Av Rickard Gustafsson

Skelettdelar och kadaver från nötboskap har hittats dumpade utanför Skogaby. Information om fyndet inkom till polisen från anonym källa och polisen har i nuläget ingen misstänkt för dumpningen som utreds som ett miljöbrott.

Djurkadaver hittades dumpade utanför Skogaby
Polisen har i nuläget inga spår eller vittnen till den dumpning av djurkadaver som skett utanför Skogaby. Händelsen utreds även av miljökontoret på Laholms kommun. Foto: Arkivbild

Det var i måndags vid 14-tiden som Laholmspolisen fick ett anonymt samtal om att det låg döda nötkreatur i Kattarp utanför Skogaby. När patrullen kom till platsen var stanken från kadavren närmast outhärdlig.
– De låg dumpade i ett skogsparti i en slänt vid en grusväg. Det luktade rejält illa på fyndplatsen, berättar Christer Andersson vid Laholmspolisen.

Polismännen fann ett kohuvud, skelettdelar och kadaver från flera andra nötkreatur, okänt hur många. Hur länge de döda djuren legat på platsen är oklart men förruttnelsen var betydlig.
– Det är svårt att avgöra hur länge de legat där och vid den här tiden på året går det ganska fort tills det börjar lukta, säger Christer Andersson.

Var djuren kommer ifrån, varför någon dumpat djuren på just det här stället och vem som gjort det, är höljt i dunkel för polisen.

Laholmspolisen har upprättat en anmälan om misstänkt miljöbrott och har informerat miljökontoret på Laholms kommun om fynden.
– Vi har ingen misstänkt för brottet i nuläget, säger Christer Andersson som uppmanar den som har information om djurdumpningen att kontakta polisen eller Laholms kommun.