NYHETER 2022-06-09 KL. 17:33

De prisades för sin avhållsamhet

Av Johan W Jönsson

När eleverna började sjuan erbjöds de att gå med i Laholms Sparbanks projekt Smart livsstil. De elever som ville gå med fick skriva på ett antidrogkontrakt. Nu har ett gäng niondeklassare gått i mål och av dem lottades sex vinnare fram. Två av dem fick presentkort till körkort.

De prisades för sin avhållsamhet
Tindra Auselius och Lukas Almryd fullföljde Smart livsstil och lottades fram som vinnare av presentkort till körkort. Foto: Lahoms Sparbank

Av de som fullföljde kontraktet och skickade in det avslutande tävlingsbrevet hade sex elever lotten på sin sida. Fyra stycken fick goodiebags från banken och två presentkort på 4 000 kronor.

Vinnarna är Mimmi Johansson, Tova Kjellsson, Olle Johansson, Jesper Carlsson, Tindra Auselius och Lukas Almryd. De två sistnämnda fick en slant till körkort.

De framlottade vinnarna var glada och menade att det inte var särskilt vårt att fullfölja kontraktet, även om det funnits en del lockelser i slutet av nian.

Under högstadietiden har de som deltagit i projektet Smart livsstil erbjudits olika aktiviteter. Till exempel på Vallåsens skidanläggning och Kungsbygget Äventyrspark.

Rabatterna hos en rad olika näringsidkare i Laholm har också varit uppskattade. Deltagarna har fått procent i butiker, caféer, restauranger och frisörsalonger.

Cirka 50 procent av de elever som lämnade in kontraktet i sjuan fullföljde och skickade in det avslutande tävlingsbrevet där det intygades att de hållit vad de lovade.

I tävlingsbrevet fick niorna svara på tre ett, kryss, två-frågor kring ekonomi och livsstil. De sex pristagarna hade inte bara alla rätt utan även tur med lotten.

Smart livsstil är ett projekt som Laholms Sparbank driver för att hjälpa kommunens ungdomar till ett mer hälsosamt liv.

– Vi försöker helt enkelt att påverka dem att ta aktiva beslut som är positiva för deras hälsa, säger bankens marknadsansvariga Katrine Bergström.

Banken startade ”Smart livsstil” för sju år sedan. Det innebär att eleverna födda 2006 är den femte årskullen som genomför programmet.


Tindra Auselius, Mimmi Johansson, Tova Kjellsson och Olle Johansson var fyra av de elever som lottades fram som vinnare i Smart Livsstil. Lukas Almryd och Jesper Carlsson, som också vann, saknas på fotot. Foto: Laholms Sparbank