NYHETER 2022-04-26 KL. 15:29

Cannabisdoft avslöjade jäktande rattfyllerist

Av Rickard Gustafsson

När mannen såg polisen stannade han sin moped alldeles för snabbt och rusade in på Coop med hjälmen på huvudet. Mystiskt beteende tänkte polismannen som väntade och spanade. När mannen kom ut från butiken avslöjade cannabisdoften honom. Nu har han dömts för rattfylleri och ringa narkotikabrott.

Cannabisdoft avslöjade jäktande rattfyllerist
En 59-årig laholmare har dömts till 100 dagsböter för rattfylleri och ringa narkotikabrott. Foto: Rickard Gustafsson/Arkiv

Det var i början av november i fjol som en rutinpatrullerande polis såg hur en mopedist uppmärksammade hans polisbil och fick väldigt bråttom att stanna. Mannen hoppade hastigt av och rusade in på Coop – med hjälmen på huvudet.

Polismannen parkerade sin bil, iakttog mopeden och noterade att mannen haft så bråttom att han lämnat motorn i gång och att nyckeln satt kvar i tändningslåset.

En stund senare kom mannen ut ur butiken och när polisen stegade fram till mannen kände han en doft av cannabis. Mannen uppträdde nervöst och började gå sin väg och polismannen kände sig tvungen att sätta handfängsel för att kunna visitera honom.

Mycket riktigt hade mannen cannabis på sig, både i fickorna och i ryggsäcken och han greps misstänkt för rattfylleri och ringa narkotikabrott.

Blodprovet visade att den 59-årige mannen inte bara var påverkad av cannabis utan också av två olika lugnande narkotiska preparat.

Tingsrätten dömer mannen för rattfylleri och ringa narkotikabrott (innehav och eget bruk) till 100 dagsböter á 190 kronor.