Klik venligst
NYHETER 2023-05-02 KL. 18:15

Brand på balkong i flerfamiljshus

Av Rickard Gustafsson

En cigarett misstänks vara orsaken till en brand på en balkong i ett flerfamiljshus i Vallberga. Elden hade hunnit sprida sig innan räddningstjänsten släckte. En person är nu misstänkt för allmänfarlig vårdslöshet.

Brand på balkong i flerfamiljshus
Räddningstjänst, ambulans och polis ryckte ut till en brand i ett flerfamiljshus i Vallberga under natten till den 2 maj. Foto: Adobe Stock

Vid 01-tiden under natten till tisdag den 2 maj inkom samtal till SOS Alarm om en balkongbrand i ett flerfamiljshus på Bredgatan i Vallberga. Räddningstjänsten kom till platsen i tid och evakuerade byggnaden medan släckningsinsatsen genomfördes.

Enligt räddningstjänsten fanns en spridningsrisk och det har konstaterats skador på balkongen, väggen, taket och en mellanvägg i trä till en angränsande balkong.

Christer Andersson vid Laholmspolisen berättar att tre polispatruller skickades till Vallberga. Man tror att branden sannolikt startade genom en glödande cigarett.
– Patrullerna påträffar den person som misstänks ha startat branden. Personen ska tidigare under kvällen ha rökat på balkongen, gått in i lägenheten och en stund senare upptäckt att det brann. Troligtvis har den boende fimpat lite ovarsamt.

Laholmspolisen uppger att ett förhör hållits med personen och det har upprättats en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet. Enligt polisen ska den misstänkte själv ha försökt släcka branden.

Huset ägs av Laholmshem och ingen person kom till skada.