Klik venligst
NYHETER 2023-11-19 KL. 07:02

Bokshoppen fortsätter att skänka pengar

Av Johan W Jönsson

Stationens bok- och kaffeshop är en ideell verksamhet. Pengarna som kommer in går uteslutande till inköp samt till olika behjärtansvärda ändamål. Senast var det Gärdets dagverksamhet som fick en slant.
– Vi skänker pengar till verksamheter och föreningar som gör en fin social insats. Vi tar gärna emot tips, säger shoppens initiativtagare Nils Danred.

Bokshoppen fortsätter att skänka pengar
Marie Svensson (till vänster) och hennes anställda är tacksamma över bidraget från Stationens bok- och kaffeshop som på bilden representeras av Leif Eriksson och Joakim Gunnarsson. Foto: Nils Danred

Bok- och kaffeshoppen på tågstationen startades förra sommaren. Verksamheten är inte vinstdrivande. Det lilla överskottet skänks till välgörande ändamål.

– Hur mycket vi kan skänka beror på hur mycket vi säljer. Men alla får lika mycket. Det är ingen stor summa men 2 500 kronor räcker i varje fall till något kul, säger Danred.

Gärdets dagverksamhet ska använda bidraget till glöggfest med musikunderhållning för sina deltagare. Bok- och kaffeshoppen lämnade också över lite böcker.

– Alla är så tacksamma när vi kommer och vi blir väl emottagna. Det är verkligen trevligt att kunna göra det här. Det görs ett fint arbete på Gärdets dagverksamhet, säger Danred.

Kommunens dagverksamhet ska få lika mycket. Ytterligare någon förening eller verksamhet ska få pengar innan årsskiftet. Var slantarna ska gå är inte klart.

– Vi tar tacksamt emot tips på lämpliga mottagare som är i behov av ett litet bidrag. Har man förslag så är det bara att höra av sig. Vi ger gärna ungdomar denna gången, säger Danred.

Tidigare har Caprifolens voltige fått ett bidrag till sin verksamhet för funktionsvarierade. Även Änglagårdens Give & Get och föreningen Unik fritid har fått en slant. Alla får 2 500 kronor.

– Hur ofta vi delar ut beror på hur mycket pengar vi får in. Det ger ingen stor avans men det känns gott att säga att inga pengar går till något annat än inköp och utdelning, avslutar Danred.

Utöver 2 500 kronor fick Gärdets dagverksamhet även lite böcker. Foto: Nils Danred