NYHETER 2023-11-24 KL. 12:24

Bildelstjuv fångades på övervakningskamera

Av Rickard Gustafsson

En LED-ljusramp har stulits från en skåpbil på en adress mellan Lilla Tjärby och Veinge. Stölden skedde samma natt och bara några hundra meter från en annan brottsplats där det skedde inbrott bland annat i en sadelkammare. På en av adresserna ska gärningspersonen ha filmats av övervakningskamera.

Bildelstjuv fångades på övervakningskamera
Två inbrottsstölder samma natt i samma område. Polisen misstänker att det kan finnas ett samband och är nyfikna på att granska filmmaterialet från en av adresserna där det fanns övervakningskameror. Foto: Arkivbild

Under natten till torsdag den 23 november inträffade två brott i samma område, utmed vägen mellan Lilla Tjärby och Veinge.

De två fastigheterna ligger mindre än 400 meter från varandra och det är högst sannolikt att det kan vara samma gärningsperson eller gärningspersoner som varit i farten på båda adresserna.

På den ena fastigheten ska man ha brutit sig in i en sadelkammare, ett garage och en bil.

– De har samlat ihop stöldgodset och därefter gömt det bakom höbalar som var placerade på tomten. Så det verkar inte vara något som är stulet, utan de har nog lagt det där för att hämta det vid ett senare tillfälle, säger Dan Larsson vid Laholmspolisen.

På den andra gården, som ligger närmare riksväg 15, har polisen mottagit en anmälan om stöld av en LED-ljusramp.

Ljusrampen var monterad på en skåpbil och värderas till knappt 2 000 kronor.

– Det här kommer vi titta lite närmare på för det ska finnas en övervakningsfilm där åtminstone en gärningsperson ska finnas på bild, säger Dan Larsson.