NYHETER 2022-08-01 KL. 13:56

Anställda och kunder brottade ner tjuv

Av Rickard Gustafsson

När den utskickade polispatrullen anlände till livsmedelsbutiken vid Stortorget i Laholm låg den misstänkte tjuven på golvet. Ovanpå fanns en hel hög med människor, både personal och kunder, som höll fast gärningsmannen.

Anställda och kunder brottade ner tjuv
Anställda på Torghallen lyckades tillsammans med kunder att hålla kvar den misstänkte tjuven i butiken tills polisen kom till platsen. Foto: Arkivbild

Det var strax efter klockan 12 på söndagen som Laholmspolisen larmades till Ica Torghallen i Laholm efter att en person plockat med sig varor och passerat kassorna utan att betala för sig.

Butiksanställda noterade att mannen lagt ner matvaror i en tygkasse och konfronterade honom innan han hann att lämna butiken.

Mannen försökte då fly men stoppades av personal, som fick hjälp av flertalet kunder att hålla fast mannen i väntan på att polisen anlände.
– När patrullen kom till platsen låg den misstänkte gärningsmannen på golvet, underst i en hög av människor, säger Christer Andersson på Laholmspolisen och berättar att mannen identifierades och senare släpptes.

Misstanken om brott (ringa stöld) kvarstår dock mot mannen då tygkassen innehöll matvaror för 140 kronor. Enligt Laholmspolisen är den misstänkte en 24-åring som sedan tidigare förekommer i belastningsregistret för liknande brottslighet.

Inga personer skadades vid händelsen.