Klik venligst
NYHETER 2024-06-10 KL. 14:35

Ännu ingen gripen för marknadsmisshandel

Av Rickard Gustafsson

Laholmspolisen har ännu inte gripit någon av de fem personer som ska ha angripit och misshandlat ett ungt par på Våxtorps marknad. Utredningen går framåt, men ingen är formellt delgiven misstanke om brott.

Ännu ingen gripen för marknadsmisshandel
Polisen har ännu ingen klar uppfattning om vilka personerna är som attackerade ett ungt par på Våxtorps Marknad. Foto: Arkivbild/Joakim S Ormsmarck

Enligt tidigare polisuppgifter till Laholms Tidning ska ett ungt par i 15-16-årsåldern ha blivit attackerat av ett gäng killar i samma ålder i samband med Våxtorps marknad.

Händelsen skedde mellan 13.30 och 14.00 i fredags, 7 juni, och polisen uppger att killen i paret ska ha blivit knuffad till marken och fått motta slag och sparkar i bröstet. Även tjejen i paret ska ha blivit slagen.

Polispatruller som larmades till platsen ska ha sökt efter gärningspersonerna, utan resultat.

Paret har blivit förhörda av polisen, men ska enligt Laholmspolisens förundersökningsledare Viktor Kovac inte ha identifierat någon av angriparna.

– Det figurerar fem personer men vi har ännu inte fått en 100-procentig bekräftelse, därav att ingen är formellt angiven som skäligen misstänkt, säger Viktor Kovac.

Polisen arbetar vidare med utredningen och hoppas att någon av alla marknadsbesökare ska ha betraktat händelseförloppet.

– Vi har ännu så länge inga vittnen uppsatta i ärendet och vi är naturligtvis mycket intresserade av att människor som sett och hört något tar kontakt med polisen, säger Viktor Kovac.

Motivet bakom händelserna är inte känt.