Klik venligst
NYHETER 2024-05-23 KL. 09:21

Allvar och underhållning vid framflyttad manifestation

Av Johan W Jönsson

Prognosen visar i skrivande stund sol den 29 maj. Det är då den framflyttade manifestationen till förmån för Ukraina ska äga rum. Klockan 17:40 värmer Våxtorps Brassband upp publiken på Stortorget i Laholm och klockan 18 kliver konferencieren Daniel Sanjay upp på scenen och välkomnar alla.
– Det känns viktigt att vi kan genomföra manifestationen, säger initiativtagaren Nils Danred.

Allvar och underhållning vid framflyttad manifestation
Manifestationen "Laholm stödjer Ukraina" äger rum den 29 maj. Foto: affisch

Manifestationen fick flyttas fram med kort varsel på grund av dåligt väder. Men nu är nytt datum satt och den här gången verkar vädret vara med arrangörerna.

”En manifestation för fred, frihet och demokrati i Ukraina fritt från ryska övergrepp”, lyder budskapet. Samtliga politiska partier och många föreningar och organisationer är med.

Från scenen intervjuas Anna Brezel, som flytt krigshärjade Ukraina. Hjälparbetaren Karl Ekelund Pedersen och polisförbundets ordförande Katarina von Sydow talar.

Underhållningen står, utöver brassbandet, även sångerskan Carolina Nilsson från Ysby, trubaduren Björn Abelli från Mellbystrand och bandet Coated från Laholm för.

– Vi hoppas att det blir en bra mix av allvar och underhållning. Det är viktigt att vi inte glömmer bort Ukraina. Behovet av hjälp blir bara större och större, säger Danred.

Insamlingen till Ukraina administreras av Röda Korset i Laholm och pågår fram till den sista maj. Målet är att samla in 100 000 kronor. Lappar med QR-koder finns lite varstans i Laholm.

– Det senaste jag såg var att vi var uppe i 85 000 kronor. Så 100 000 ska inte vara omöjligt. Jag är glad över att insamlingen går så bra. Det är ju därför vi gör det här, säger Danred.