NYHETER 2022-01-27 KL. 11:44

Äldre kvinna lurad på kvarts miljon

Av Rickard Gustafsson

En kvinna i 80-årsåldern i Mellbystrand har blivit av med cirka 250 000 kronor efter att ha blivit lurad av en telefonbedragare. Bedragaren lyckades komma åt kvinnans bankkonto genom att hävda att han arbetade för Länsförsäkringar Bank.

Äldre kvinna lurad på kvarts miljon
250 000 kronor blev bedragarens byte efter att via telefon ha vilselett och lurat en äldre kvinna i Mellbystrand. Foto: LT/Arkiv

Ännu en gång har en äldre person blivit av med stora summor pengar efter att ha utsatts för ett bedrägeri. Det var i fredags (22/1) som en kvinna i Mellbystrand i 80-årsåldern blev uppringd av en man som utgav sig för att arbeta på Länsförsäkringar Bank.

Tillvägagångssättet för att blåsa kvinnan var en numera ökänd klassiker.
– Bedragaren lyckades vilseleda kvinnan genom att påstå att det pågick ett bedrägeri mot hennes bankkonto och att han skulle hjälpa till att förhindra det, säger Daniel Bergman, biträdande förundersökningsledare på Laholmspolisen.

Efter att bedragaren förmått kvinnan att lämna ut sin kod låg landet öppet att föra över hennes pengar till olika konton. Laholmspolisen rubricerar ärendet som grovt bedrägeri och gärningsmannen ska ha kommit över runt 250 000 kronor.
– De här bedragarna är otroligt skickliga på det de sysslar med. De har gjort det många gånger tidigare och har sina knep och tricks för att locka och lura sina brottsoffer till att göra det de vill, säger Daniel Bergman.

Enligt Bergman ska bedragaren ha uppträtt vänligt och tillmötesgående och talat mycket god svenska.