NYHETER 2022-01-26 KL. 16:27

Åtta skotthål i restaurangrutor i Laholm

Av Rickard Gustafsson

Åtta små skotthål har påträffats i rutorna på en restaurang i Laholm. Polisen misstänker att hålen kommer från en luftpistol och har inga spår eller vittnen till händelsen. Ärendet rubriceras som skadegörelse.

Åtta skotthål i restaurangrutor i Laholm
Polisen misstänker att skotthålen i restaurangens rutor kommer från en så kallad soft-air gun (luftpistol) med kulor som oftast är tillverkade av hårdplast. Foto: LT Arkiv/Johan W Jönsson

Skotthålen i restaurangens fönster upptäcktes av ägaren tisdagen den 25 januari. Laholmspolisen har mottagit en anmälan och den rubriceras i nuläget som skadegörelse.

Jenny Jerrhage, vikarierande förundersökningsledare, berättar för LT att det handlar om åtta små skotthål i två rutor på restaurangen.
– Skotten har gått igenom den yttre delen av rutan och det är troligtvis en soft-air gun som använts. Teknikerna har varit där men inte kunna säkra några spår på platsen, säger hon.

Enligt polisen finns det ingen känd hotbild mot restaurangen och berättar att ägaren uppgivit att han inte har något otalt med någon.
– Vi får utreda vad som hänt, men i nuläget går det inte att utesluta att det är ett pojkstreck, säger Jenny Jerrhage.

LT har talat med en av de anställda på restaurangen.
– Det här är ett populärt och välbesökt ställe. Det är inte några riktiga vapen som använts och det är säkert några ungdomar som har gjort det här. Vi vet inte varför de vill förstöra för oss.