NYHETER 2022-05-28 KL. 07:52

Åkerianställd avslöjade dieseltjuvar

Av Rickard Gustafsson

Tjuvarna var i full färd med att förbereda för en dieselstöld när de tvingades avbryta hela operationen. En anställd dök upp på jobbet mitt i natten och gärningsmännen försvann med en avlönings hastighet.

Åkerianställd avslöjade dieseltjuvar
Dieseltjuvarna slog till mot ett åkeriföretag under natten till torsdag, men blev avbrutna i sin gärning när en anställd dök upp på jobbet. Foto: Rickard Gustafsson/Arkivbild

Det var strax innan 04-tiden under natten till torsdag som tjuvar tog sin på tomten till ett åkeriföretag på Nyby industriområde.

Gärningsmännen hade skruvat av tanklocken till fyra lastbilar och var i full färd med att påbörja slangning av diesel. Då anlände en av åkeriföretagets anställda till sin arbetsplats och tjuvarna fick väldigt bråttom från platsen.

Enligt kommissarie Daniel Bergman vid Laholmspolisen ska gärningsmännens operation inte ha blivit framgångsrik oavsett.
– De här lastbilarna ska ha utrustats med någon form av sil i tanken som omöjliggör stöld, säger han till LT.

Tjuvarna lämnade Industrigatan tomhänta och polisen är mycket intresserade av att ta del av vittnesuppgifter kring flyktbilen.
– Den anställde såg en silverfärgad Audi som rivstartade och drog i väg, säger Daniel Bergman och uppmanar vittnen som sett eller hört något att kontakta polisen.