NYHETER 2022-06-20 KL. 12:11

29-åring fast i knarktillslag på rastplats

Av Rickard Gustafsson

Den vingliga färden på vägbanan påkallade polisens uppmärksamhet. En 29-årig man misstänks nu för narkotikabrott, grov olovlig körning och sist men inte minst för rattfylleri. Händelsen inträffade i lördags kväll vilket gav polisen ett beslag av narkotikaklassade tabletter.

29-åring fast i knarktillslag på rastplats
Lördagskvällens fordonstopp av polisen vid rastplatsen i Snapparp innebar en rattfyllerist färre på vägarna. Foto: Arkivbilder

Det var vid 21-tiden i lördags kväll som en personbil på E6 rörde sig kraftigt fram och tillbaka i sidled. Framfarten stoppades när patrullen tvingade in bilen till rastplatsen i Snapparp.

Föraren visade sig vara betydligt påverkad av narkotika och polisen beslutade att omhänderta både mannen och bilen. Vid kroppsbesiktningen hittade polisen drygt 30 narkotikaklassade tabletter som kunde beslagtas.

Därmed var misstanken om rattfylleri och narkotikabrott verifierad och situationen blev inte bättre för den påverkade mannen när det visade sig att han saknade giltigt körkort.

Den 29-årige mannen skriven i Malmö medtogs till arresten i Halmstad och misstänks nu för drograttfylleri, ringa narkotikabrott (innehav och brukande) samt grov olovlig körning.