NYHETER 2022-01-03 KL. 14:03

18-åring åkte fast utan körkort – igen

Av Rickard Gustafsson

En 18-årig man har vid flertalet tillfällen tagits av polis utan körkort. Under nyårshelgen inträffade det ytterligare en gång. Den här gången beslutade polisen att beslagta bilen han körde.

18-åring åkte fast utan körkort – igen
Den 18-årige mannen som stoppades på Ängelholmsvägen har flertalet gånger stoppats av polis när han kört utan körkort. Foto: LT/Arkiv

Under natten till den 2 januari rutinpatrullerade Laholmspolisen på gatorna i Laholm. Vid 02.45-tiden upptäckte de en bil som de stoppat vid tidigare tillfälle. De följde efter och stoppade bilen och det visade sig att föraren var en person som flera gånger tidigare fått prata med lokalpolisen om ämnet ”köra bil utan körkort”.
– Den misstänkte är en person som saknar behörighet att köra bil och man får nog kalla hans beteende för vanemässigt, säger Christer Andersson på Laholmspolisen.

Den misstänkte är en man som är född 2003 och misstänks nu för grov olovlig körning. Den här gången blev ynglingen dessutom av med bilen då den beslagtogs av polisen enligt paragraf 7 i trafikbrottslagstiftningen, vilket är en vanligt förekommande metod för att förebygga fortsatt brottslighet.