NYHETER 2023-09-06 KL. 13:01

16 förare bötfälldes vid stora poliskontroller

Av Rickard Gustafsson

Båda riksvägarna som går genom Laholms kommun punktmarkerades av 20-tal poliser. Poliserna stoppade hundratals fordon och skrev ut flertalet böter, men ingen för rattfylleri.
– Ett glädjande resultat att samtliga var nyktra i de här kontrollerna, sammanfattar Fredrik Arvidsson vid polisens inlandsgrupp.

16 förare bötfälldes vid stora poliskontroller
Vid samtliga 260 fordonsstopp fick förarna genomföra ett utandningsprov. Resultatet var glädjande – ingen åkte dit för rattfylleri. Foto: Adobe Stock

Under tisdagen, 5 september, genomfördes flera poliskontroller på riksväg 15 och 24. Under insatsen samarbetade fyra polisenheter: Laholmspolisen, trafikpolisen, gränspolisen samt polisens inlandsgrupp.

Redan under morgontimmarna sattes en kontroll upp på riksväg 15 vid Kistinge och senare på förmiddagen ställde polisen upp sig utanför Knäred. På eftermiddagen var riksväg 24 i Våxtorp i fokus och totalt blev 260 fordon invinkade till vägkanten.

Christer Andersson vid Laholmspolisen berättar att inte en enda av bilisterna blåste positivt för alkohol eller ertappades påverkad av narkotika.

– Det får man säga är ett bra resultat. Det var ett 20-tal poliser i gång hela dagen och det var inte många bilar som sluppit genom.

Det betydde dock inte allt var frid och fröjd och bötesblocken blev ändå ganska välfyllda.

Totalt utfärdades 16 ordningsböter då förarna antingen körde för fort, saknat bilbälte eller på grund av felaktig lastsäkring och färdskrivare.

Utöver det gjordes 18 flygande fordonsinspektioner, sju kör- och vilotidskontroller, tre inre utlänningskontroller. En person fick lämna från sig bilen på grund av obetalda skulder till Kronofogden och en annan person blev av samma anledning utmätt och av med 1 500 USA-dollar.