Klik venligst
NATIVE 2023-12-12 KL. 11:52

Så äter du god och hälsosam mat varje dag

Artikeln innehåller sponsrat innehåll

Vi vill alla äta så hälsosamt och varierat som möjligt till middag varje dag. Men stress är dessvärre en stor faktor när vi väljer mat. När vi är fullt upptagna på jobbet och med familjen, är det lättare sagt än gjort. I den här artikeln får du lära dig några knep som hjälper dig att äta en god hälsosam middag och undvika fällor.

Så äter du god och hälsosam mat varje dag

Undvik impulsköp och planera dina middagar

Handlar du efter jobbet när du är hungrig? Gör du det dessutom varje dag? Detta är en av de vanligaste fällorna att hamna i. Inget av det är fel. Men det är oftast när vi är lite stressade och hungriga som osund mat är lite mer lockande. Istället för att tänka igenom en rätt, speciellt i butiken, så är det så mycket enklare att välja ett färdigt alternativ. Speciellt de lite mer osunda. Det är också här som impulsköpen ökar markant. När vi är hungriga och inte har en tydlig inköpslista är det lätt att handla lite extra här och där. Det är absolut inte ovanligt att det händer ibland men sker det ofta eller varje gång du handlar så drabbas matkontot ganska hårt.

Om du har möjlighet att veckohandla eller handla in för några dagar åt gången, planerat efter olika recept så kommer detta att hjälpa dig stort på vägen till en mer strukturerad vardag. För med hjälp av struktur så blir detta en enkel match. Planera exempelvis efter HelloFreshs familjerecept så behöver du heller inte lägga tid på att hitta nya recept i olika tidningar och böcker. Försök alltid att välja så färska ingredienser som möjligt. Kika speciellt efter säsong och vad som smakar bäst just nu. Med recepten får du också inspiration att kunna laga god och hälsosam mat till din familj.

Laga större portioner

Tidsbrist är det främsta skälet till att det är svårt att laga hälsosam och sund mat. Det gäller att ha planeringen klar och inköpen strukturerade precis som vi nämnt tidigare.

Med det finns en annan enkel lösning. Gör dubbelt så mycket mat när du väl har tid att laga. Sedan är det bara att frysa in det som blir över. På så sätt kan du laga middag för flera dagar på en gång. Har du barn hemma så kan de snabbt få mat med dina färdiglagade och sunda matlådor.

Om du har en stor frys kan du fylla upp med enkla portionsförpackningar. Dessa kan sedan värmas upp. Medan de står i mikrovågsugnen hinner du göra en god sallad och duka upp på bordet. Naturligtvis behöver du inte äta samma sak varje dag. Om du lagar middag tre dagar i veckan kommer du snart att ha tillräckligt med färdigrätter i frysen för att det inte ska vara något problem att variera maten. Speciellt inte om du lagar lite varierade och enkla tillbehör vid sidan av din huvudrätt.

Få din mat levererad till dörren

Det finns idag många möjligheter att få maten levererad direkt hem till din dörr. Detta gör att du slipper gå till butiken och trängas med andra. Du sparar massor av tid och planeringen blir enkel. Du kan antingen köpa olika ingredienser och matvaror hem eller välja en komplett matkasse. På så vis kan du planera veckan hemifrån din dator och se till att du får hela veckans matvaror levererade hem till dig utan att behöva bege dig till butiken. Du kan också testa att köpa en matkasse från HelloFresh som är portionerad enligt dina önskningar. Här väljer du antal portioner, maträtter och lite olika preferenser, sedan kommer matkassen hela vägen till din dörr. I detta alternativ får du dessutom olika recept varje vecka med instruktioner på hur du ska laga din mat.

Det finns många sätt att spara tid och undvika att vardagen blir stressad. Har du barn vill du säkerligen också ha lite överskott för att kunna umgås med dem. Därför är det också viktigt att vi äter sunt. Så gör det enkelt för dig och planera så mycket det går så slipper du gå i olika fällor när du är stressad och hungrig.