Klik venligst
NATIVE 2023-11-05 KL. 16:23

Målvaktsbyte - UMaine herrhockey hämtar svensk backup

UMaine, eller ska vi säga The University of Maine´s hockeylag, har förlorat sin målvakt. Dock fanns hjälpen nära till hands och laget har nu genomfört ett målvaktsbyte. Nedan kommer vi att ta oss en titt på hur målvaktsbytet gick till, gå igenom lite generell information samt ta en titt på hur man kan vara ännu mer delaktig i matcher som spelas världen över.

Målvaktsbyte - UMaine herrhockey hämtar svensk backup

Målvaktsbyte - Svensk backup för UMaine

Den svenske målvakten Albin Boija tog över platsen som nybörjaren Patriks Berzins tidigare hade. Enligt den information vi har i dagsläget kan vi se att Boije redan har börjat träna tillsammans med laget och att han kommer att ansluta sig till den andra svenska spelaren, Victor Östman. Enligt NCAA var orsaken till målvaktsbytet att Berzins ansågs vara proffs i den liga han spelade i vilket gjorde honom till en olämplig spelare för spela i ett collage-hockeylag i USA.

Tydligen kom detta som en stor överraskning för laget varpå de valde att överklaga detta beslut. Överklagan gick faktiskt igenom och Berzins fick hålla sin amatörstatus, men blev tyvärr avstängd under 20 matcher. UMaine’s tränare Ben Barr såg givetvis inte detta som en lösning som skulle hålla i längden och behovet av en ny målvakt var stort.

Tack vare kontakter och en av Barrs barndomsvänner kom den svenska spelaren Albin Boij på tal. Under sin korta men tidigare karriär har Boija spelat för Växjö Laker i J20 Nationell, som för övrigt anses vara en av de främsta ligorna i Sverige. Under sin tid i laget imponerade han sannerligen ute på isen under grundserien och satte ett rekord på hela 26 vinster och 16 förluster. Enligt tränare Barr själv sägs vinnarskallen Boija vara både en atletisk spelare med enastående attityd.

Var med i matchen

Laget har genomgått stora förändringar, och såklart vill även vi njuta av kommande matcher som laget har framför sig. Det blir allt vanligare att sportentusiaster vill fördjupa sitt engagemang i matcherna genom att enkelt koppla av i soffan vid matchtid med en härlig dryck eller något gott att äta. Sportvärlden har sett många förändringar de senaste åren, vilket har påverkat hur vi som fans upplever och tar del av sportevenemang världen över. Vi bör dock alltid komma ihåg att i sport, precis som i livet, kan utgången vara oviss, och även om vi hoppas och tror på ett visst resultat är det ingen garanti.

Slutsats

UMaine har en spännande säsong framför sig tack vare dynamiken den nya svenska spelaren Boija har tillfört. Vi vet att startskottet för lagets säsong går av stapeln redan den 5 oktober då de ställer sig öga mot öga i en utställningmatch mot New Hampshire, även kända som lagets ärkerival. Endast en vecka senare är säsongsöppning planerad att äga rum och vi väntar med spänning på att inte bara kolla på matcherna utan faktiskt ha chansen att vara delaktiga.