NATIVE 2023-03-10 KL. 09:04

Låna till attefallshus på tomten i Laholm - Kostnad & finansiering

Att bygga ett attefallshus på sin tomt är en stor investering. Det kan dock vara ett bra sätt att utöka din bostad och få mer plats till familjen.

Låna till attefallshus på tomten i Laholm - Kostnad & finansiering

Om du behöver finansiering för att bygga ett attefallshus finns det många olika typer av lån som kan passa dina behov men viktigaste av allt är att jämföra så att du kan låna pengar till låg ränta, innan du bestämmer dig för ett lån.

Hur mycket kostar det bygga ett attefallshus på tomten?
Priset för att bygga ett attefallshus på tomten varierar beroende på storlek, materialval och placering. Det kan kosta allt från några tusen till flera hundratusen kronor. För att få en mer exakt uppskattning av priset är det bäst att ta kontakt med en lokal byggfirma som har erfarenhet av attefallshus och kan ge dig ett anpassat prisförslag. Om du väljer att göra jobbet själv kan du spara mycket pengar, men det tar tid och kunskap om hur man bygger ett hus. Det är därför viktigt att du undersöker alla alternativ innan du bestämmer dig för vilket sätt som passar dig bäst.

Behöver man bygglov av Laholm kommun innan man börjar bygga ett attefallshus?
Att bygga ett attefallshus är ett perfekt sätt att skapa extra boendeytor eller ett eget litet förråd på tomten. Men innan du sätter igång med bygger finns det en del saker du bör känna till. En av de stora fördelarna med attefallshus är att du inte behöver söka bygglov för att få bygga ett sådant. Däremot krävs en anmälan till byggnadsnämnden och ett startbesked innan arbetet får påbörjas. Detta görs hos din kommun, i det här fallet Laholms kommun. När du har fått ditt startbesked är det dags att sätta igång med bygget. Det finns flera olika typer av attefallshus att välja mellan, allt från små stugor till större hus med flera rum. Det viktigaste att tänka på är att huset inte får vara större än 25 kvm och högst 4 meter högt. Du får bygga fler attefallshus på gården men dessa får tillsammans vara högst 30kvm.

Jämför alltid innan du lånar pengar
För att finansiera projektet kan det behövas lånade pengar. Då kan det vara smart att använda sig av en jämförelsesida för att hitta de bästa lånen. På så sätt kan du få en snabb överblick över vilka lån som finns och jämföra dem på ett effektivt sätt. Du kan se hur mycket ränta de olika lånen har, vilka avgifter som tillkommer och hur lång återbetalningstid det är. Genom att använda sig av en jämförelsesida kan du spara både tid och pengar när du ska ta ett lån.