NATIVE 2023-04-28 KL. 09:06

Kreditkorten som passar bäst till sommaren

Med sommaren runt hörnet är det många som planerar att ta ledigt från jobbet och njuta av solen, stranden och andra roliga aktiviteter. Men sommaren kan också innebära en ökad konsumtion och dyrare utgifter, vilket kan påverka din ekonomiska stabilitet negativt.

Kreditkorten som passar bäst till sommaren

Ett sätt att spara pengar under sommaren är genom att använda rätt kreditkort som ger dig förmåner och rabatter på utgifter som är vanliga under den här säsongen. I den här artikeln kommer vi att titta på några av de bästa kreditkorten för sommaren, så att du kan få ut det mesta av din sommar utan att behöva oroa dig för dina ekonomiska resurser.

Undvik onödiga avgifter
Genom att använda rätt kreditkort på sommaren kan du undvika eller minska vissa avgifter som annars kan påverka din ekonomi negativt. En vanligt förekommande avgift som många kort har är valutapåslag vilket kan tillkomma när du använder ditt kort utomlands. Valutapåslag innebär att du betalar extra för att konvertera dina svenska kronor till den lokala valutan när du gör ett köp eller tar ut pengar i en annan valuta. För att undvika denna avgift bör du använda ett kreditkort som är utan eller har lågt valutapåslag. Vissa kreditkort erbjuder även förmåner som gratis kontantuttag, vilket kan vara till stor hjälp om du planerar att resa utomlands under sommaren.

Ett annat sätt att spara pengar på sommarens aktiviteter är genom att använda ett kreditkort som erbjuder rabatter på bensinstationer. Om du planerar att göra en bilsemester under sommaren kan bensinkostnaderna snabbt addera upp och bli en betydande del av din totala semesterbudget. Genom att använda ett kreditkort med rabatt på drivmedel kan du spara en hel del pengar på bensinkostnader och därmed minska dina utgifter.

Så får du ut mer av dina köp i sommar
Utöver att kreditkort kan vara utan specifika avgifter samt att erbjuda rabatter på drivmedel, kan vissa kreditkort också erbjuda bonuspoäng eller cashback på alla inköp du gör. Detta innebär att du kan tjäna poäng eller få pengar tillbaka för varje köp du gör, oavsett var du handlar. Bonusen kan sedan bytas mot belöningar som resor eller produkter, medan cashback innebär att du får tillbaka en viss procent av ditt köp direkt till ditt bankkonto eller på ditt kreditkort.

Genom att använda ett kreditkort som erbjuder någon av ovanstående förmåner kan du få en större avkastning på dina köp och därmed spara mer pengar hela sommaren lång och resten av året.

Tre förmånliga kreditkort till sommaren
Bank Norwegian kreditkort är ett av de kreditkort som kan hjälpa dig att spara pengar under sommaren. Kortet har inte någon årsavgift eller uttagsavgift, vilket gör det till ett förmånligt alternativ för sommarens resor. Dessutom kan du samla cashpoints på alla köp med kortet,som kan användas för att få rabatt på flygbiljetter och andra reserelaterade förmåner hos Norwegian.

Collector Easyliving kreditkort är förmånligt att använda om du reser på sommaren då kortet är utan valutapåslag, det kostar därmed inget extra när du använder kortet för köp i utländska valutor. Easyliving är dessutom gratis första året och inkluderar 9st olika försäkringar. Försäkringarna inkluderar bland annat reseförsäkring med avbeställningsskydd, evenemangsförsäkring och självriskreducering.

Re:member flex är ett gratis kreditkort som erbjuder en av marknadens lägsta individuella räntor vilket främjar dig med god ekonomi. Därtill erbjuder kortet generösa rabatter i över 300 butiker som inkluderar ett flertal resebyråer så att du kan köpa sommarens utlandsresa till ett lägre pris. Kortet ger även drivmedelsrabatt på Preem och erbjuder en reseförsäkring som täcker avbeställningsskydd, olycksfallsskydd, självriskskydd och förseningsskydd för resor som bokas med kortet.