Klik venligst
NATIVE 2023-04-14 KL. 09:28

ILVA visar vägen till årets uterum

Detta är en annons från ILVA.
Den danska möbeltillverkaren ILVA visar vägen till denna sommars uterum, där solvarma dagar och sommarkvällar ska avnjutas tillsammans med familj och vänner.

ILVA visar vägen till årets uterum

Några av ledorden till ILVAs vår- och sommarkollektion är hållbar design, naturliga material och dämpade färger. Här är ILVAs lista på några av 2023 års tydligaste trender till uterummet:

- Möbeldesign och god kvalitet som håller länge
Slit och släng är på väg ut och i stället väljer vi möbler och heminredning i hög kvalitet som håller i många år.

- Trä och naturliga material
Trä och flätade naturmaterial är typiska exempel på vad som är hett 2023. ILVA satsar stort på teak som är FSC-certifierad. Teak är ett material som håller sig vackert länge tack vare sin höga oljehalt, och ger därför gott samvete både mot miljön och plånboken. ILVA har som målsättning att allt deras trä ska vara FSC-märkt innan 2025, och de är redan nu på god väg att uppnå den.

- Inne och ute smälter samman
Skillnaderna mellan inne- och uterummet minskas. Altanen och trädgården blir ett extra rum som används till mycket mer än bara grillning på helger.

- Vardagsrummet flyttar ut
Loungemöbler som mer liknar vardagsrummets bekväma soffor och fåtöljer gör entré i trädgården. Det gör även utomhusmattor, lyktor och kuddar som är med och utgör ett stämningsfull uterum.

- Möbler som är snygga hela året
Även på regniga dagar när dynorna är bortplockade. Sommarens stora trend är utemöbler utan dynor som pryder trädgården och altanen.

Färger som gäller vår och sommar 2023
I flera år har trädgårdsmöblerna i princip varit svarta med mörkgrå dynor till, men nu ser det annorlunda ut. Nu gäller i stället olika kulörer som är välstämda mot varandra. Särskilt jordfärger och naturens egna gröna nyanser är på frammarsch. De hårda kontrasterna byts ut mot mjuka, naturliga och dämpade färger. Tre bärande färger den kommande sommarsäsongen är taupe, kaki och jade/smaragdgrönt. Trenden med naturliga möbler återspeglas med andra ord även i färgsättningen.

Upptäck ILVAs utemöbler
Många svenskar vill bo personligt prioriterar ett mysigt uterum. Stilen och ambitionen där är på samma nivå som inomhus. Tendensen pekar också mot att allt fler inreder personligt på altanen, balkongen och uteplatsen i trädgården. Är du ute efter att helt byta ut eller bara fräscha upp ditt befintliga uterum? I ILVAs sortiment kan du få inspiration och hitta dina nya utemöbler.