NATIVE 2022-08-01 KL. 06:16

Bettingtjänster höjer spänningen under matchen

Av Joakim Ormsmarck

Populariteten för olika spelbolag som erbjuder betting i samband med sportevenemang ökar. Om du inte själv har spelat tidigare känner du troligtvis ändå till spelbolag från reklam som ofta frontas av flera stora medieprofiler. Ledande spelföretag som bet365 har idag miljontals kunder över hela världen.

Bettingtjänster höjer spänningen under matchen

Extra populärt har bettingtjänster blivit när det kommer till att satsa pengar på fotbollsmatcher. Med hjälp av olika analyser, odds och utefter egna preferenser väljer man det lag man tror kommer att vinna, och därmed har man chansen att dra in storkovan. Eller inte, det finns inga garantier när det kommer till betting. Därtill finns det även hemsidor som erbjuder bet365 bonus & kod som kan ge välkomstbonusar och spelkrediter, vilket lockar ännu fler kunder.

Hur fungerar betting och odds?
Om man inte är en insatt spelare kan begrepp som betting och odds verka främmande. Faktum är att principen är väldigt enkel. Innan man bettar på en match går spelbolagen ut med ett odds. Ett odds anger sannolikheten för att något ska inträffa. Är det en fotbollsmatch kan det således handla om sannolikheten att ett visst lag vinner eller att det blir x antal mål.

Spelbolagen ger ut beräknade odds baserade på olika analyser och tidigare statistik. Oddsen presenterar sannolikheten för att lag A eller B ska vinna eller för att det ska bli oavgjort. Ju högre ett odds är desto lägre chans är det att utfallet inträffar. Oddset multipliceras med insatsen och vid rätt utfall får du ut din vinst. Därmed kan man vinna mer pengar på ett odds med låg sannolikhet, men givetvis utgör det även en större risk till att man inte vinner alls.

Läs på innan betting
Vill man spela och satsa på exempelvis en match är det till ens fördel att läsa på innan. Hur är dagsformen på lagen? Har någon blivit skadad eller avstängd? Hur har det sett ut i tidigare matcher? Detta är frågor man kan ställa sig. Med mer kunskap om lagens utgångslägen kan man dra säkrare slutsatser. Därmed kan man också jämföra olika odds och avgöra hur mycket spelvärde man faktiskt får ut om man väljer att betta. Med olika bonuskoder kan man även dra nytta av spelkrediter.

En match kan naturligtvis vara minst lika spännande utan spel och betting. Bara gemenskapen man har när man tittar på en match med andra man tycker om betyder mycket. Känner man att ens spelande gått över gränsen till ett ohälsosamt spelberoende som man inte har kontroll över är det viktigt att man söker hjälp. Det finns en mängd olika ställen som kan bistå med detta.