Klik venligst
NATIVE 2024-02-04 KL. 11:28

5 anledningar att välja skidsemester i Borgafjäll

Av Stefan Suokas


Många av oss vill ta tillvara på vintermånadernas krispiga luft och vackra snöklädda vyer. Skidresor erbjuder en härlig mix av äventyr och avkoppling, samtidigt som du får uppleva hisnande landskap.

5 anledningar att välja skidsemester i Borgafjäll

Borgafjäll är ett vinterparadis beläget i södra Lappland. Hit åker många skidentusiaster under årets kalla månader för att njuta och koppla av. Här är våra fem anledningar till att också du borde boka en skidsemester i Borgafjäll i år.

Borgafjäll erbjuder mycket att uppleva

I Borgarfjäll finns det flera roliga aktiviteter som passar både vuxna och barn. Utöver backar för fartfylld skidåkning kan du även njuta av längdskidåkning, isfiske eller en utflykt längs någon av alla skoterleder.

Du som besöker Borgafjäll under vintermånaderna får heller inte missa att besöka Saxnäs. Det är ett mindre samhälle i nära anslutning till Borgafjäll som ligger inbäddat mellan vatten, skog och fjäll. I Saxnäs får du möjlighet till både jakt, fiske, vandring och skoteråkning.

Här finns något för alla

Väljer ni att åka till Borgafjäll behöver du inte oroa dig om alla i sällskapet inte är skidentusiaster. Här finns mängder med andra aktiviteter att ägna sig åt. För de som enbart vill ägna sig åt lugn och avkoppling finns exempelvis bastu, restauranger som serverar god mat och inte minst fantastiska vyer att njuta av.

Prisvärda boenden

I Borgafjäll är det enkelt att hitta prisvärda boenden. Här finns bland annat ett hotell med egen hotellrestaurang. Vill ni ha ett eget boende har ni flera alternativ att välja mellan.

Istället för att boka hotell är det många som väljer att hyra en stuga, lägenhet eller ett helt hus inför vistelsen i Borgafjäll. Det kan vara skönt att exempelvis kunna äta frukost när ni vill, laga egen mat och kunna styra mer över er vistelse. Att bo i en egen stuga, med naturen direkt utanför dörren, kan erbjuda en mysigare upplevelse på semestern.

Kolla in här för att hitta ett boende som passar era behov. Du kan välja mellan ett boende som passar både det lilla och stora sällskapet.

En av Sveriges vackraste platser

Lappländska Borgafjäll är en av de vackraste platser som vi har här i Sverige. Det är ett landskap som består av höga berg, orörd natur och många sjöar. Borgafjäll är alltså en plats som alla naturälskare bör besöka någon gång.

Storleksmässigt kan Borgafjäll inte mäta sig med de skidanläggningar som finns i exempelvis Sälen och Åre. Borgafjäll erbjuder istället en mer intim upplevelse som passar dem som uppskattar lugn och stillhet bland snöiga bergstoppar och vida vyer.

Kombinera nöje med hälsofördelar

Vinteraktiviteter är inte bara roligt, det är också väldigt hälsosamt. Skidåkning sätter din balans och styrka på prov. Eftersom det är en träningsform som är både skonsam och enkel att anpassa, fungerar den också utmärkt för alla åldrar.

Att tillbringa tid utomhus har även vetenskapligt bevisad effekt på vårt välmående och mentala hälsa. Så funderar du på var du ska åka på semester tillsammans med familjen eller vännerna, är en skidtur i Borgafjäll ett utmärkt val.