Klik venligst
LEDARE 2023-01-14 KL. 07:00

Utveckling är alltid lösningen

Av Joakim S Ormsmarck

Utveckling är alltid lösningen

Ett motto som följt mig genom hela mitt liv som företagare är att om du inte utvecklas så avvecklas du. Vi lever i en värld i konstant förändring och om du ska kunna följa med i det alltmer upptrissade tempot som är verkligheten måste du vara beredd att hela tiden utvecklas. Och jag älskar det.

Som vi tidigare kunnat berätta om på nyhetsplats får Laholms Tidning en ny systertidning på andra sidan länsgränsen när Smålänningen XTRA nu läggs till i vår portfölj.
En utveckling som känns helt rätt på alla plan, inte minst det faktum att vi nu kan erbjuda våra annonsörer en sammanhängande räckvidd med totalutgivning i Båstad, Laholm, Markaryd, Ljungby och Älmhult.

Men är framtiden verkligen papperstidningar? Absolut. Men inte enbart.
Vi har så lätt att se saker antingen i svart eller vitt, antingen fullt ut eller inget alls. Att blunda för den digitala utvecklingen som medieföretagare är vansinne men att helt släppa papperstidningen är precis lika galet.
Allt handlar om att hitta rätt lösningar för att skapa mötesplatser där journalistiken, läsarna och annonsörerna kan mötas. Med detta som vår stora målsättning tar vi oss nu an året med massor av idéer och tankar kring hur framtidens Laholms Tidning kommer att vara.

Ett steg i vår digitala utveckling är MIBx som vi lanserade under senhösten. Ett helt nytt koncept där vi idag kan erbjuda våra annonsörer digitala annonskampanjer på alla landets stora nyhetstidningars sajter och även många av de mindre. Det innebär att vi kan paketera annonslösningar för våra kunder så att de syns i våra egna papperstidningar, på våra egna sajter samt därefter skräddarsy ett digitalt paket helt efter målgrupp och budget.
Kanske vill du annonsera dina regnkläder i våra papperstidningar och kombinera detta med en digital kampanjs som syns på de stora nyhetstidningarnas webbsida när läsaren befinner sig inom en mils radie från din butik? Det löser vi.
Vill du bara att annonsen ska synas när det regnar? Det löser vi.
Kanske är det onödigt att den syns på måndagar då du ändå har stängt? Det löser vi.

Vi är ett lokalt medieföretag. Våra ägare är lokala. Våra medarbetare är lokala.
Det innebär att när du väljer att annonsera hos oss så erbjuder vi dig inte bara en otroligt stark räckvidd och effektiva annonskampanjer. Du är också med och stärker den lokala demokratin och bidrar till att vi kan bevaka och rapportera kring det som händer här i Laholm.

Är du nyfiken på vad vi kan erbjuda just ditt företag hoppas jag att du tar kontakt med någon av våra säljare som kan berätta mer. Våga utmana oss, ställ frågor och tveka inte att fråga om det som verkar omöjligt. Förmodligen kan vi lösa det också.

Joakim S Ormsmarck