Klik venligst
LEDARE 2023-02-06 KL. 14:43

Så mycket mer än bara LT

Av Joakim S Ormsmarck

Så mycket mer än bara LT

Ibland möter vi utmaningar såväl i yrkeslivet som privat som vi kanske kan definiera som angenäma eller till och med positiva. Men oavsett så är det utmaningar som vi på ett eller annat sätt måste hitta hur vi ska hantera. Exakt den situationen har vi hamnat i på LT.
Våra reportrar är för snabba. Våra nyheter för många. Våra sidor för få.

Det fanns en tid då det bara var att trycka några sidor till så att allt fick plats. Såklart skulle allt som hade skrivits in i tidningen när den trycktes. Jag har själv tillhört skaran som hellre gör lite för många sidor än tvingas välja vad som inte kommer med i pappret.

Men två saker har förändrats och detta för alltid.
Den digitala utvecklingen har inte gått att blunda för på många, många år men likväl har vi tidningar på många sätt klamrat oss fast vid att pappret är grunden och pappret kommer att vara för evigt. Idag kan vi tydligt ser hur fler och fler av våra läsare läser LT både på webben och i helgtidningen och detta gör att vi idag inte ser att vi måste publicera alla nyheter på alla plattformar, vissa bara på webben.

Till detta kommer den brutala anledning som snabbat upp processen för så många i vår bransch. Papperspriset som under föregående år ökade med hundra procent.
Anledningarna är många, elpriser, råvaran, färre tryckerier och ett krig i Europa.

Med detta sagt kommer vi inte att sluta med vår papperstidning. Vi tuffar på i rask takt mot 100-årskalaset 2031 och har inga tankar kring att varken förändra upplaga eller frekvens. Men tidningen kommer att vara tvungen att anpassa antalet sidor efter antalet annonser, desto fler annonser desto fler nyheter i papperstidningen. En ganska enkel ekvation.
Men vi kommer inte att skriva färre reportage, intervjuer och nyhetsartiklar. Tvärtom är min ambition att vi ska fortsätta att utvecklas och bli ännu vassare.

Men den som inte vill missa något av allt det som skrivs varje dag bör följa laholmstidning.se.

Jag håller fast vid att inget kan konkurrera med känslan av en prasslande tidning på frukostbordet. Det finns ingen anledning att låtsas att en webbsida i telefonen eller på datorn kan mäta sig med tidningen i detta hänseende. Men webben har också så många styrkor som tidningen saknar och här är snabbheten den absolut främsta.

På laholmstidning.se uppdaterar vi under tolv till fjorton timmar per dygn och vid större nyhetshändelser såklart även utanför dessa tider.

Det innebär att vi kan berätta saker när de händer och inte att de hänt. Vi kan informera och finnas där för er läsare under stora delar av er vakna tid.

Joakim S Ormsmarck