Klik venligst
LEDARE 2023-09-22 KL. 12:00

Hej Markaryd. Vi är tillbaka!

Av Joakim Ormsmarck

Framför mig på bordet ligger Laholms Tidning från lördagen den 28 mars 1942. Pappret är en aning gulnat och vecken markanta men likväl känns tidningen pigg och spännande.

Hej Markaryd. Vi är tillbaka!

Under titeln på framsidan basuneras rådande slogan ut, ”Dagligt nyhets- och annonsorgan för södra Hallands, sydvästra Småland och nordvästra Skåne”, och bland de internationella rubrikerna märks en japansk marinoffensiv och ett Berlinbesök av Bulgariens kung Boris.

Jag bläddrar fram till sidan 6 och finner det jag söker, Markarydsbygden LT.s lokalredaktion.

Under föreståndare redaktör Sven Möllers uppsikt kunde Markarydsborna här ta del av lokala nyheter och annonser. Telefonnumret för såväl redaktion som annonsbokning var 150 och redaktionen var öppen dagligen 13.30–14.30.

Bland artiklarna läser jag att Markaryds mejeriförening haft sammanträde på Sjöhults gård och att medelfetthalten på mjölken föregående år varit 3,58 procent. Det har även beviljats G. Olsson i Örnafälla att påbörja arbeten på Örnafällamossen i socknen.

Carl Larssons Eftr. Herrekipering har fått in konfirmationskostymer och trenchcoats. Presentaffären erbjuder förlovningsringar och påminner samtidigt om att man har bruddiadem för utlåning.

Även Lindbergs och BEWE Träprodukter har satsat på lokal annonsering denna lördag.

Laholms Tidning har sedan starten 1931 i omgångar haft såväl lokalredaktion som annonskontor i Markaryd. De två grannkommunerna ligger visserligen på varsin sida om länsgränsen men har likväl kommit att knytas samman på många plan genom åren. Som den gränsbygd det är ska det under mitten av 1900-talet funnits hela 8 lokalredaktioner i samhället.

Tillbaka till nutid och Laholms Tidning anno 2023.

Med helgens nummer är vi nu tillbaka i Markaryd och framöver kommer tidningen att delas ut till alla hushåll i kommunen varje helg. Vi gör denna satsning för att knyta samman nutid och dåtid samtidigt som vi ser så många möjligheter genom att utöka vårt utgivningsområde.

För dig som läsare, oavsett om du bor i Laholm eller Markaryd, innebär vår satsning att du kommer att få en ännu mer välmatad och komplett tidning varje vecka. Just nu arbetar vi med att bygga upp vår bevakning och lära känna kommunen, dess invånare och näringsidkare.

För dig som annonsör betyder detta att du idag kan nå alla hushåll i båda kommunerna med en enda annons – alla hushåll till en rimlig slant och med högt läsvärde och därmed en bra och kostnadseffektiv marknadsföring helt enkelt.

Vi är ett litet familjeägt mediehus med totalt 5 tidningar i 10 kommuner.

Faktum är att ”Dagligt nyhets- och annonsorgan för södra Hallands, sydvästra Småland och nordvästra Skåne” – som det står på den gamla tidningen som ligger här framför mig skulle kunna vara en beskrivning av vårt företag då vi visserligen inte har papperstidningar dagligen men via webben publicerar vi nyheter alla dagar i veckan.

Avslutningsvis skulle jag och mina kollegor vilja tacka alla er Markarydsbor som tagit emot oss den senaste månaden. Oavsett om det varit någon av våra säljare som varit på ett annonsmöte eller vår redaktion som pratat med politiker, tjänstemän, företagare eller privatpersoner så har ni alla fått oss att känna oss väldigt välkomna. Ett stort tack till er alla!