LEDARE 2022-11-26 KL. 08:00

Det var dags för en ny kostym

Av Joakim S Ormsmarck

Det var dags för en ny kostym

Ett av de mål vi hade när vi för drygt ett år sedan fick möjligheten att förvärva Laholms Tidning var att vi skulle förvalta arvet men samtidigt inte vara rädda för att förändra och utveckla. När vi nu känner att vi lärt känna tidningen, läsarna och staden är det dags att ta nästa steg när vi från och med denna vecka har ett delvis nytt utseende. En ny kostym.
Vi hoppas att nya LT ska falla dig i smaken. Jag själv tycker verkligen att Jenica och Judith, som arbetat med vår nya form, lyckats skapa en tidning som ger er läsare något extra på varje sida. Det är i detaljerna det sitter och framöver kommer vi att fortsätta att finslipa varenda liten detalj för att hela tiden göra vårt allra bästa för att ge er exakt en tidning laholmarna förtjänar – varje vecka, året om och såklart gratis hem i brevlådan.

Som tidning ska vi, för att citera tidningsmannen Jan Friedman när han i slutet av 80-talet var med och startade magasinet Z, rota och reta, roa och oroa.
Jag gillar verkligen den parollen för den sammanfattar på några få ord journalistikens betydelse och tidningens roll i samhället.
Vi ska gräva och leta efter det som vissa inte vill ska komma upp till ytan. Vi ska oroa de som sitter på makten och samtidigt se till att roa de som lever sina liv här i kommunen.
I måndags morse kunde vi på laholmstidning.se berätta om den partiundersökning som gjorts inom Moderaterna i Laholm och som på ett brutalt och tydligt sätt visar upp hur splittrat partiet är idag. Hur detta kommer att sluta vet vi förmodligen först den 20 december när kommunfullmäktige ska rösta igenom det nya styret.

Kommunen backade från sitt beslut att låsa in julbelysningen i förrådet vilket togs emot med glädje av såväl invånare som handlarna i stan.
Men beslutet att inte köpa in några granar står fast – dock är det kostnaden kommunen inte vill ta, granarna är välkomna så länge någon annan tar kostnaden.
Hittills, i skrivande stund, är det klart att det blir granar trots allt i Hasslöv, Våxtorp och på Stortorget. Den sistnämnda efter att Gamla Laholm och Attraktiva Laholm tillsammans dragit igång en insamling via Swish som snabbt gav resultat.
Ännu ett bevis på att tillsammans löser laholmarna det mesta.

Med de här orden önskar jag er alla en riktigt fin första advent och en bra start på julmånaden. Tack för att ni läser Laholms Tidning – det är för er den finns.