Klik venligst
KULTUR 2024-03-02 KL. 07:02

Världskända slagverkare till Laholm

Av Johan W Jönsson

De fyra slagverkarna i nystartade Nordic Percussion Group anses tillhöra de allra bästa i världen. Den 14 mars kommer den nordiska supergruppen att göra ett turnéstopp i Laholm.
– Det kommer bli häftigt, och fullsatt, säger Laholms konsertförenings ordförande Christer Jonsson.

Världskända slagverkare till Laholm
Johan Bridger, Patrick Raab, David Hildebrandt och Morten Friis är alla av världsklass och arbetar som musiker, tonsättare och eftertraktade pedagoger runt om i världen. Foto: Niclas Raab

Nordic Percussion Group består av svenskarna Johan Bridger och Patrick Raab samt danskarna David Hildebrandt och Morten Friis. De är fyra av Nordens mest meriterade slagverkare.

– Man slänger sig kanske lite väl ofta med ordet virtuos. Men i det här fallet kan man verkligen säga virtuoser. För det är vad de är, säger Jonsson och visar ett imponerande Youtube-klipp.

Konserten äger rum på Laholms teater klockan 19. Redan klockan 13 kommer gruppmedlemmarna för att börja ställa fram sina olika slagverk. Så mycket förberedelser krävs.

– De kommer att täcka hela scenen med olika slagverksinstrument. Det kommer att bli riktigt häftigt. Vi ser verkligen fram emot denna ovanliga konsertupplevelse, säger Jonsson.

Nordic Percussion Group in action. Foto: Skärmavbild Youtube

Laholms Konsertförening har bjudit in slagverkselever från Kulturskolan i Laholm till en träff med musikerna i Nordic Percussion Group innan konserten.

– Barn- och ungdomar under 18 år har fri entré till konserten. Biljetterna måste dock bokas då de är numrerade. Jag tror att teatern kommer att bli fullsatt denna kväll, säger Jonsson.

Laholms konsertförening tar vårprogrammet i hamn med klarinettspelaren Dan Larssons version av nobelprisade berättelsen ”Silver och jag” den 17 april. Konserten arrangeras i samarbete med Delihallen.

Youtube-klipp på Nordic Percussion Group