KULTUR 2021-12-23 KL. 06:59

Trio med Bumba avslutar kafferepen i Solbacken i vår

Av Johan W Jönsson

Kafferepen är tillbaka. Under våren bjuder Solbackens bygdegårdsförening in till fem eftermiddagar med underhållning, kaffe och kakor. Programmet inleds med Mona G och avslutas med Trio med Bumba. “Vi är väldigt glada att vi lyckades få hit dem. Det kommer bli en riktig nostalgitripp”, säger arrangören Christopher Johansson.

Trio med Bumba avslutar kafferepen i Solbacken i vår
Solbackens bygdegårdsförenings ordförande Christopher Johansson ser fram emot vårens kafferep med tillförsikt. Foto: Johan W Jönsson

Själv har Christopher varit med från början. Han kan med rätta kallas för “Kaffereps-general”. När det drog igång 2015 var han ordförande i IBK Puma. Nu är han ordförande i Solbackens bygdegårdsförening som tagit över arrangemanget.

– Det har skett i samförstånd med Puma. De erbjöds att fortsätta med samma gäng på plats men de valde att kliva av och då tog vi över, säger Johansson.

“Kafferepen” smygstartade under det här året under “I väntan på kafferepen” men i januari kommer ordinarie rep tillbaka och sedan är tanken att det ska rulla på en gång i månaden under våren. Om en viss pandemi tillåter.

– Vi hoppas fortfarande kunna genomföra det här som planerat. Vi har redan planer på hur vi ska göra det säkert på plats och vi följer givetvis restriktionerna, säger Johansson.

Kafferepen påverkas inte av de restriktioner som kom innan jul. Det kommer att krävas vaccinpass för att komma in och publiken kommer spridas ut.

– Vi får ta in 270 personer men vid premiären i januari tar vi inte in så många. Då bromsar vi tidigare just för att ha viss säkerhet. Vi vill ta vårt ansvar som arrangör.

Dansbands- och countrydrottningen Mona G kommer den 12 januari.

– Hon har hört talas om oss och ser väldigt mycket fram emot att få gästa det här arrangemanget för första gången, säger Johansson.

Den 9 februari kommer dansbandet Donnez till Solbacken.

– Donnez har vi haft tidigare. De är väldigt uppskattade och populära. De kommer tillbaka på begäran och tycker själva om att komma till kafferepen.

Siw “Augustina” Carlsson är också en favorit i repris. Hon gästar den 9 mars.

– Folk fullständigt vek sig av skratt sist. Hon är omtyckt, spontan och väldigt härlig att ha på plats, säger Christopher.

Matz Bladhs från Falkenberg kommer till Solbacken med sin nya sångare den 13 april.

– För Matz Bladhs blir det första gången på kafferep men vi har haft förmånen att ha deras nya sångare Tom (Käldström) och hans förra band Tommys hos oss tidigare.

Kafferepen avslutas med Trio med Bumba den 11 maj.

– Det är en riktig höjdare som vi lyckats boka in. De kommer säkerligen att återuppliva många gamla minnen för många i publiken. Vi är glada och stolta över den bokningen.

Som vanligt är det Ulf “Chrix” Andersson som är konferencier. Det har han varit under alla 45 kafferep på Solbacken.

Biljetterna släpptes den 5 december och som brukligt ringlade kön lång utanför länets största bygdegård när biljettluckan öppnade.

– Vi är jättenöjda med försäljningen. Tidigare år har vi haft slutsålt vid denna tiden men det har vi inte ännu. Det finns biljetter till samtliga kafferep förutom det första.

– Kafferepen har blivit en braksuccé. Det är en ekonomisk vinst för föreningen men den respons vi får från publiken är det härligaste med det här, avslutar Christopher Johansson.


Legendariska Trio med Bumba avslutar kafferepen med sitt besök i Solbacken i maj. Foto: pressbild