Klik venligst
KULTUR 2023-01-24 KL. 06:02

Trendsättande ensemble till Laholm

Av Johan W Jönsson

Laholms konsertförening har tre inbokade konserter under våren. Först ut är Carion Wind Quintet. Den prisbelönta dansklettiska ensemblen kommer till Laholms teater i februari. ”Vi har tre högklassiga konserter framför oss”, säger Christer Jonsson i konsertföreningen.

Trendsättande ensemble till Laholm
Carion Wind Quintet är ingen traditionell ensemble. De har ett unikt scenspråk. Foto: pressbild

Carion Wind Quintet bjuder på en speciell upplevelse. De spelar utan notställ och stolar från scenen. Istället erbjuder de noggrant koreograferade och dramatiserade framföranden.

– Deras musikvideos på Youtube är trendsättande och fortsätter hela tiden att generera visningar. Bara Ligeti-föreställningen har nästan 700 000 visningar, berättar Jonsson.

Carion Wind Quintet kommer med CPH22 (COPENHAGEN 2022) till Laholm den 2 februari då de spelar innovativ kammarmusik på teatern.

I mars kommer den irländske folkmusiklegendaren Andy Irvine till Laholm tillsammans med Quilty för jubileumskonsert. I april är det dags för Kitgut Quartet med sina tidstrogna stråkinstrument.

Biljetter köps som vanligt på Bokhandeln i Laholm alternativt på nortic.se. Det går även att köpa biljett vid entrén i mån av plats.


Fakta:

Laholms Konsertförenings vårprogram

8 februari: Carion Wind Quintet – CPH22 (COPENHAGEN 2022)

22 mars: Andy Irvine & Quilty – Quilty 30 år (jubileumsturné)

19 april: Kitgut Quartet – Mångsidigt och kontrasterande