KULTUR 2023-09-09 KL. 07:02

Sofia Karlsson till teatern i höst

Av Johan W Jönsson

Laholms Konsertförening bjuder in till tre högklassiga konserter under hösten. Programmet inleds med den mest namnstarka i uppställningen. I september kommer vissångerskan Sofia Karlsson till Laholms teater.
– Hon är välkänd och har en mycket fin röst, säger arrangörsföreningens ordförande Christer Jonsson.

Sofia Karlsson till teatern i höst
Sofia Karlsson och Svavar Knútur är först ut på Laholms konsertförenings höstprogram. Foto: collage/pressbild

Sofia Karlsson delar scen med den isländske sing- and songwritern Svavar Knútur den 24 september. Konserten är uppdelad i två separata delar.

– I den första delen får vi se Svavar Knútur och efter paus uppträder Sofia Karlsson. Två konserter i ett. De känner inte varandra sedan tidigare, säger Christer.

Knútur gjorde succé på Galgbergsfestivalen i somras. Knútur gjorde succé på Galgbergsfestivalen i somras. Sofia Karlsson har genomfört en stor turné runt om i landet under sommaren och var också en av sommarpratarna i P1 i år.

– Det är bingo för oss att få hit henne. För de som gillar finstämd sång så är det här något extra. Många känner till henne och hon har en jättefin röst. Vi räknar med fullt hus.

Efter konserten med folkmusik väntar två klassiska konserter. Höör Barock kommer till teatern den 11 oktober och Maxwell Quartet den 8 november.

– Höör Barock är en av Skandinaviens mest uppmärksammade barockensembler. De släppte sin fjärde skiva förra året och att man får spela in skivor är ett gott betyg, säger Jonsson.

– Maxwell Quartet har aldrig varit i Sverige innan. Det är fyra skottar som turnerat över hela världen. De är ansedda som en av Storbritanniens mest spännande unga stråkkvartetter.

Fakta:

Laholms konsertförenings höstprogram:

24 september: Sofia Karlsson och Svavar Knútur

11 oktober: Höör Barock

8 november: Maxwell Quartet