Klik venligst
KULTUR 2024-02-16 KL. 14:24

Nya utställningar på Teckningsmuseet

Av Peter Jakobsson

Teckningsmuseet i Laholm är nu fyllt med ny konst signerat Linda Holmer och Oliver Herdies. Lindas utställning ”Arches” och Olivers ”Levande sitt eget liv” har vernissage lördag 17 februari.

Nya utställningar på Teckningsmuseet
Linda Holmer är tecknaren som har utställning på Teckningsmuseet fram till 26 maj. Foto: Peter Jakobsson

Linda Holmer är är konstnär, tecknare och skribent, verksam i Göteborg. I sina teckningar arbetar hon med tecknandet som tillstånd, som ett sätt att se och vara närvarande på. I utställningen är det mest verk som Linda skapade under pandemin då hon fick nya känslor av isolering och ensamhet. Teckningarna vill hon ska tala med besökarna.

Linda Holmers alster visas på Teckningsmuseet till 26 maj. Foto: Peter Jakobsson

Olivier Herdies (1906–1993) var en svensk-belgiske konstnär som började sin konstnärliga bana relativt sent i livet, och skapade både storskaliga, svartvita tuschteckningar och abstrakta målningar i kraftfulla färger. Många exempel på dessa finns nu på Teckningsmuseet.

Tavlor av Oliver Herdies. Foto: Peter Jakobsson

Utställningarna pågår 17 februari – 26 maj 2024.

Vernissage lördagen den 17 februari klockan 12 – 16. Klockan 13 hålls samtal med Linda Holmer och konsthistorikern Thomas Millroth som har skrivit en bok om Olivier Herdies. Klockan 14 visas kortfilmen "Popen kommer till stan" från 1964 med manus och regi av Olivier Herdies.

En längre artikel om Linda Holmer och hennes konst kommer senare.