Klik venligst
KULTUR 2023-03-09 KL. 10:57

Ny stjärnfylld festival kommer till Båstad

Av Peter Jakobsson

I mitten av juli blir det musik från kända artister i dagarna fyra. Det är en helt ny festival som kommer äga rum på Norrvikens trädgårdar. Kända artister som Tommy Körberg, Niklas Strömstedt, Martin Stenmarck, Smith & Thell och Dolly Style är klara.
– I min värld är det här en riktig drömbokning och jag är övertygad om att en stor del av vår publik känner likadant, säger festivalarrangören Patrik Krall.

Ny stjärnfylld festival kommer till Båstad
Tommy Körberg, Niklas Strömstedt, Dolly Syle och Smith & Thell är några av de som ska uppträda på festivalen på Novviken i sommar. Foto: Karin Törnblom

Sedan sommaren 2021 arrangeras en snarlik musiksatsning vid Sollidens slott på Öland, i samarbete mellan Patrik Krall och Kung Carl XVI Gustaf.
– Det var tack vare konserterna hos Kung Carl XVI Gustaf som jag kom på idén, att arrangera en bred musiksatsning i den vackra parken på Norrviken. Det bjuds förvisso på mycket shower under fyra dagar, men jag är övertygad om att publiken sluter upp när vi dukar upp med flera av Sveriges bredaste artister, säger Patrik Krall.

Festivalen spänner från torsdag till söndag. Först ut är svenska folkpop-duon Smith & Thell.
– Det blir en premiär med hemma-favoriterna. Jag vet att Victor Thell kommer från Helsingborg och Maria är inflyttad från Kristianstad, så det är upplagt för en hemvändarkväll för bandets vänner också, säger Patrik Krall.

På fredagen uppträder både Niklas Strömstedt och Martin Stenmarck, dock inte tillsammans utan de ger varsin konsert med paus mellan.

Lördagen viks åt Tommy Körberg, kungen av musikaler och visor.
– Det blir en helkväll med hans största hits. Såväl Anthem från Chess, Stad i ljus som naturligtvis ”Jag är en fattig bonddräng”, säger Patrik Krall.

På söndagens festivalfinal är det mer av familjeunderhållning. Den färgstarka pop- och pastelltrion Dolly Style, som slog genom i Melodifestivalen 2015, ska uppträda tillsammans med barnboksmössen Musse & Helium. De sistnämnda är huvudpersoner i en populär bokserie, som bland annat har ynglat av sig till TikTok och Instagram.

Även barnboksfigurerna och musidolerna Musse & Helium kommer uppträda. Den blir första showen de gör men de har redan bekantat sig med artistlivet. Inför årets Mello har mössen setts framträda i sociala medier med både Theoz och norska duon Marcus & Martinus.

Fyradagarsfestivalen kommer att äga rum på Norrvikens trädgårdar den 13–16 juli. Biljetterna släpps fredag 10 mars.