KULTUR 2022-03-14 KL. 15:44

Lokala körer samlas för manifestation för Ukraina

Av Johan W Jönsson

Flera lokala körer samlas av Laholms pastorat för manifestation för Ukraina – sjung för fred. Pastoratets körer kommer att delta tillsammans med Laholms manskör, La Cantus och Veinge kyrkokör. Fler körer är välkomna. ”Jag hoppas att vi blir många sångare som deltar och att insamlingen blir stor”, säger kyrkomusikern Carina Nilsson Larsson.

Lokala körer samlas för manifestation för Ukraina
Carina Nilsson Larsson är kyrkomusiker i Laholms pastorat och en av initiativtagarna till manifestationen. Foto: Mikaela Jacobsson

Hon är kyrkomusiker i Laholms pastorat och leder dessutom Laholms manskör. Carina är även en av initiativtagarna till manifestationen där det sjungs för fred och samlas in pengar till Ukraina.

– Låt oss hjälpas åt i en manifestation för Ukraina med sång för fred i storkör. Vi sjunger kända sånger och psalmer om fred och är med och samlar in medel för Ukrainas folk via Act Svenska kyrkan, säger hon.

Konserten för Ukraina äger rum i Laholms kyrka tisdagen den 22 mars klockan 18:30. Carina har varit i kontakt med sina kollegor i Höks pastorat och bjudit in dem och deras körer till manifestationen.

– Jag hoppas att vi blir många sångare som deltar och att insamlingen blir stor så vi kan hjälpa våra medmänniskor i denna hemska tid, säger Carina Nilsson Larsson.


Fakta:

Vill du Swisha ett bidrag redan nu? Swisha till det lokala Act-kontot: 123 221 46 90 Act Svenska kyrkan.

Exempel på hur din gåva gör skillnad:

Mat- och hygienpaket delas ut till människor på flykt vid gränsen mellan Ungern och Ukraina.

280 kr räcker till ett matpaket (mjöl, ris, olja, gryn, kött- och fiskkonserver, mjölk, mörk choklad, pasta, ärtor, kakor).

180 kr räcker till ett hygienpaket (tvål, schampo, tvätt- och diskmedel, toalettpapper, tandkräm, handsprit).