Klik venligst
KULTUR 2024-04-26 KL. 09:10

Gruppen Monie visade girlpower med girlstreet

Av Carina Nilsson

Kulturskolans danselever vann seniorklassen i en danstävling i Högsby nyligen.
– Det känns jätteroligt vi har själva gjort programmet och koreografin och tränat riktigt hårt ett par månader, säger Tuva Göransson.

Gruppen Monie visade girlpower med girlstreet
Dansgruppen Monie från Markaryd som vann en tävling i Högsby nyligen. Foto: Privat

Två grupper från kulturskolan i Markaryd deltog i en danstävling i Högsby nyligen. Gruppen Monie med nio elever vann seniorklassen, och blev även bäst i hela tävlingen. Ytterligare en grupp med fyra deltagare från kulturskolan kom på fjärde plats.

– Vi är ett gäng som tränar dans på Kulturskolan och vår danslärare tyckte att vi kunde prova och tävla. I min grupp är vi i åldrarna 17-21 år och vi satte själva ihop ett program och koreografin, säger Tuva Göransson som tävlade med den större gruppen.

De tävlande fick själva välja stil och det fanns många olika representerade.

– Det fanns de som dansade country och jazz och vi körde girl-street och feminin vibe. Det fanns också klasser för duo och solo, säger Tuva Göransson.

Förutom att vinna seniorklassen blev gruppen på nio personer också bäst av alla 47 startande.

– Juryn skrev att vi hade fin teknik, känsla och samarbete. De tyckte också att vi hade en fin energi och lek med ansiktsuttryck, säger Tuva Göransson.

Tävlingen har gett mersmak och deltagarna är redan sugna på att tävla igen.

– Jag vill också passa på att tacka vår stödförening Isabella movement som sponsrade deltagare och publik med buss, avgifter och scenkläder bland annat. Utan det hade det inte varit möjligt för oss att vara med, säger Tuva Göransson.