Klik venligst
KULTUR 2024-06-03 KL. 06:02

Glädje och känslor på kulturfunkisfestival

Av Johan W Jönsson

En dag fylld av konstnärliga uttryck på Campus Laholm. Det bjöd Kulturfunkisfestivalen på. Kulturskolan i Laholm och Daglig verksamhet står bakom evenemanget som ägde rum för tredje året i rad. Årets tema var ”Vad gör jag med mina känslor”.

Glädje och känslor på kulturfunkisfestival
Dagny sjöng ”Eye of the tiger” på kulturfunkisfestivalen i Laholm. Foto: Kulturskolan

Under hela terminen har det jobbats med film, konst, musik och teater. På festivalen får deltagarna visa upp vad de sysslat med. Kreativiteten flödar och glädjen står i centrum.

– Det var en bra och trevlig avslutning på vår projekttid. Deltagarna har sysslat med olika saker gruppvis och nu fick de presentera det de gjort, säger läraren Sven-Mikael Nyström.

Det bjöds bland annat på en film där tjänstemän och politiker intervjuats om sina känslor. Även på teater där en robot fick lära sig om sina känslor. Musik och vernissage fanns också på agendan.

Jörgen, Emma, Karolina (lärare), Vilma, Sebastian och Anna deltog i teatern om roboten som skulle lära sig om sina känslor. Foto: Kulturskolan

– Det var tredje året vi anordnade festivalen och det var sjunde projektperioden med kulturfunkis. Det var runt 80 personer som kom och tittade på oss. Så det var nästan fullt i Blackboxen.

Sven-Mikael Nyström har varit med i samtliga sju projekt. Han har gjort olika saker och varit såväl regissör som haft hand om musiken. Han beskriver projektet som väldigt kul och berikande.

Tanken är att projektet ska fortgå i flera år framåt. Kulturfunkisfestivalen hyllar mångfald och det kreativa skapandet på ett eget sätt. ”En dag fylld av glädje, gemenskap och inspiration”.

Uppvärmning för glada deltagare på Kulturfunkis på Campus Laholm. Foto: Kulturskolan