KULTUR 2021-12-27 KL. 14:00

Elvira från Mellbystrand fick sista rosen i Bachelor

Av Johan W Jönsson

Elvira Svensson från Mellbystrand fick Simon Lindströms sista ros i det populära TV-programmet Bachelor. För LT berättar hon om allt under och efter TV-inspelningen samt om hon och Simon fortfarande är ett par idag. “Det var en sjuk resa. Jag hade hela tiden inställningen att visa vem jag verkligen är, och om det var det Simon sökte så skulle det bli vi i slutet”, säger Elvira.

Elvira från Mellbystrand fick sista rosen i Bachelor
Elvira Svensson från Mellbystrand fick Simon Lindströms sista ros i det populära TV-programmet Bachelor. Bild: TV4

Dagen efter finalavsnittet i Bachelor är Elvira jagat villebråd. Från 5 000 följare på Instagram innan TV-programmet är hon nu uppe i 60 000. All riksmedia vill ha hennes uppmärksamhet och det väller in meddelanden.
– Det är helt galet! Alla hör av sig. Det är Aftonbladet, Expressen och TV4 så klart men även Nyheter24, Hänt och andra skvallertidningar. Jag hinner inte med allt och tackar inte ja till allt men den lokala pressen prioriterar jag, skrattar Elvira.

Inspelningen av Bachelor ägde rum på Rhodos och varade från mars fram till maj. 20 tjejer skulle försöka vinna antingen Simon Lindströms eller Sebastian Martinssons hjärta och när Simon skulle dela ut sin sista ros gick den till Elvira.
– Jag har ju vetat och hållit tyst om detta sedan i våras. Det har inte känts som att jag har haft en vanligt liv sedan dess. Både när det gäller relationen till Simon och relationen till hans kompisgäng och flickvännerna till hans killkompisar. Jag har fått dölja mer än en relation.

Hur många har vetat om att det var du som fick den sista rosen?
– Min familj och mina närmsta vänner samt Simons familj och hans närmsta vänner. Inga andra. Nu när jag får prata om det med alla är det som att en stor sten trillat från axlarna. Jag har ju fått ljuga och hemlighålla saker. Det har varit jobbigt.

Elvira beskriver resan under Bachelor som “galen” och tålamodsprövande. Det har varit mycket väntan.
– Det var ju värt väntan i och med att det gick hem till slut. Det har även varit extremt känslomässigt. Verkligen en berg- och dalbana. Det är också många fina minnen - bra dejter som man aldrig kommer få uppleva igen, någonsin.

– Jag är glad att jag gjorde den här resan. Det sjukaste är att kolla tillbaka på allting på TV och återuppleva det igen. Känslorna kommer tillbaka, fortsätter Elvira.

Ser du själv allt på TV?
– Inte allt men nästan. Det roligaste var att se de andras dejter, som jag bara har fått höra om tidigare. Jag har fått vänner för livet under den här resan.

Trodde du verkligen på det när du gick in i det från början?
– När jag såg Simon på röda mattan första gången visste jag att jag verkligen ville stå där på slutet. Sedan har jag bara försökt hålla tanken på att vara mig själv och kämpa för det jag vill. Det viktigaste var att verkligen visa vem jag var så att han skulle välja mig för mig.

– Redan när min tjejkompis skickade videon på Simon inför ansökan kände jag att det var exakt vad jag letade efter. Det var därför jag ansökte. Det är mig han beskriver i videon och det är honom jag vill ha. Det räckte hela vägen. Ibland ska man lita på magkänslan och våga satsa.

Är det lika dramatiskt på plats som det framställs i TV?
– Nej. Är jag besviken på något så är det att produktionen tryckt så mycket på drama. Det var inte så mycket drama. Om det var något löste vi oftast det på några minuter. Men det är inte bra TV. Många grejer sattes in för att skapa drama.

– Jag önskar att det inte varit så. Det är fortfarande så mycket känslor att det ändå blir drama. Då behöver man inte trycka på det extra.


Elvira och Simon var ett par under sommaren men sedan blev hemlighållandet av deras relation för jobbig och de bestämde sig för att vara vänner istället. De umgås fortfarande och i framtiden återstår det att se vad som händer. Bild: privat


Elvira är en glad och pigg tjej. Det är också så hon har framställts i TV. Ibland som lite överdrivet pigg och glad.
– Jag tycker att jag framställts som jag är och har fått mycket positiv kritik för mitt sätt att vara, men även en del negativ och så är det när man blottar sig för hela svenska folket. Det blir både bra och dåliga kommentarer.

Du har fått negativ kritik för att du är pigg och glad?
– Ja, för att jag skulle vara fejk. Men jag är sån. Det vet alla som är med mig. Jag hittar inte på och lägger inte på en fasad. Men TV4 har tryckt extra på det. De vill skapa karaktärer. Jag är inte alltid glad men de visar bara när jag ler och skrattar och inte när jag är nere.

På Instagram har Elvira snart 60 000 följare. Inför Bachelor hade hon 5 000. Det har blivit mycket uppmärksamhet sedan programmet började sändas.
– Man blir ju offentlig på ett helt annat sätt. När jag handlar och går ut på klubben stannar folk mig hela tiden för att prata och ta bilder. Men jag har inget emot det. Jag tycker bara att det är kul.

Elvira och Simon är inte ett par idag. Deras förhållande tog slut för någon månad sedan.
– Vi umgås fortfarande en hel del men vi är inte tillsammans. Det var väldigt påfrestande att träffas i hemlighet. Det enda vi kunde göra var att sitta i en lägenhet. Vi kunde inte ens gå ut genom porten tillsammans. Vi kunde inte gå ut med min hund ihop - ingenting.

Det tog helt enkelt på förhållandet och gnistan försvann när de inte kunde hitta på någonting tillsammans. Men de är fortfarande vänner, ses ofta och har nära kontakt. Nu när det kommit ut få de se vad som händer.
– Vi får se vad vi kommer att göra av det. Vi ville inte förstöra det fina vi hade med frustration och irritation över situationen. Då sa vi att vi avslutar när det är fint och så kan vi ta upp det när allt är ute då det tog så mycket på oss att hålla allt hemligt.

Elvira har flyttat till Stockholm på grund av jobb. Hon har tidigare arbetat som bilförsäljare i Halmstad och när hon fick erbjudande om att jobba på en av Sveriges största Volkswagen-anläggningar tackade hon ja.
– Det var inte på grund av Simon som jag flyttade upp. Jobbet var för bra för att tacka nej till och det kändes som en bra möjlighet eftersom att det tog mig närmare Simon. Men det var på grund av jobbet jag flyttade, och det är helt sant.

Vad händer nu?
– Jag vet inte. I och med att jag och Simon bor båda två i Stockholm så är det lättare att ses och att ha en vardag. Men vi får se hur det blir, avslutar Elvira Svensson.