Klik venligst
KULTUR 2022-08-29 KL. 12:02

”Det har varit en helt otrolig respons”

Av Rickard Gustafsson

Sommarens utställning om lokalfotboll blev en veritabel besökssuccé. Över 1 700 besökare äntrade Rådhuset och mottagandet blev enormt.
– Det har varit en helt otrolig respons. Gästboken är fylld av tacksamhet och superlativ, säger Tommy Paulison.

”Det har varit en helt otrolig respons”
Utställningen om lokalfotbollen är över. När Tommy Paulison och Roy Karlsson tog ner bilderna i Rådhuset under söndagen kunde de räkna in över 1 700 besökare. Foto: Bo Fagerholm

På två månader räknades det in 1 708 besökare vilket gör lokalfotbollsutställningen till en av Gamla Laholms mest välbesökta utställningar hittills tillsammans med utställningen om Björn Hellberg och fotoutställningen av Tina Blomberg.

För LT:s gamle sportchef Tommy Paulison som bevakade lokalfotboll i 44 år och arbetat med projektet i ett halvår blev det många intressanta och kära möten.
– Det har varit fantastiskt trevligt att träffa besökarna och många av de profiler som jag skrivit om. Det var också många som kom som inte var fotbollsintresserade men som tyckte att det var kul att titta på alla bilder med människor de kände igen, säger Tommy och berättar att gästboken fyllts med över 300 varma hälsningar.

Ett av mötena minns Paulison lite extra och det var med gamle Skogaby BK-spelaren Ove Håkansson, numera bosatt i Varberg. Han figurerade i en av de första artiklar som 18-årige Paulison skrev som nyanställd på tidningen.
– Det var 1966 och jag skrev tydligen något vackert om den lovande talangen. Därefter gick Ove vidare till Halmia och Varbergs GIF och nu 56 år senare dyker han upp här. Vi talades nog vid i två och en halv timme, säger Tommy och skrattar.


Tommy Paulison träffade många av de fotbollsprofiler han skrivit om under 44 år som sportjournalist på LT. Ett av många kära återseenden var med Ove Håkansson som representerade Skogaby BK i mitten på 1960-talet. Foto: Privat


Under utställningen gick det också att tävla. En gräsplätt på 30x30 cm hade grävts upp från en av Södra Hallands idrottsplatser och 4 av 78 tävlande lyckades gissa rätt att den kom från Munkavallen i Ysby.

Vinnarna är Kornhultsprofilerna Leif ”Hook” Karlsson och Boris Johansson samt tidigare YBK-lirarna Frank Östring och Ebbe Johansson.
– De kommer få varsitt ex av Gamla Laholms kommande årsbok där fotbollen finns med, plus en halv back med Loranga, säger Tommy Paulison.


Tommy Paulison är helt överväldigad över den respons som utställningen fått. "Nu när det är slut känns det tomt, men det har varit jättekul", säger han till LT. Foto: Rickard Gustafsson