KULTUR 2021-11-18 KL. 09:30

Bästa fiskebilderna från sommaren är utsedda

Av Johan W Jönsson

Laholms kommuns tävling kring den bästa bilden i samband med fiske i Lagan är avgjord. Vann gjorde Andreas Palmertz från Helsingborg. Han fotade sin son med fiskespöet i högsta hugg i solnedgång vid Lagan. “Det var en ren slump. Jag såg att det var tävling när vi var på väg därifrån. Då hade jag tagit bilden och skickade in den”, säger Andreas.

Bästa fiskebilderna från sommaren är utsedda
“Jag hade redan tagit bilden när jag såg att det var tävling. Så det var en slump. Men den är häftig med speglingen i vattnet och den glada, lilla killen som står där”, säger Andreas Palmertz som fotat sin son Lowe. Bild: Andreas Palmertz

Fototävlingen kring fisket i Lagan anordnades i år för tredje året i rad. 32 bilder kom in och utav dem var det fem som prisades. Tävlingen är ett sätt för kommunen att marknadsföra fisket i Lagan - den ska stimulera till ännu mer fiske.

Vann årets fototävling gjorde Andreas Palmertz från Helsingborg. Han fotade sonen Lowe vid Lagans strand en vacker septemberdag tidigare i år.
– Vi hade en fantastisk kväll vid Lagan. Det var första gången vi var där. Jag har fem barn och den här sonen är helt galen i fiske. Så det har blivit vår grej, berättar Andreas.

Förstapris är ett årskort för fiske i Lagan. Andreas och Lowe kommer komma tillbaka till Laholm för fiske kommande säsong.
– Han kom nyligen med önskelistan till jul. Där stod det: nya fiskedrag till Lagan, ny fiskebåt till Lagan och så vidare. Han ser fram emot 2022, säger Andreas.


Lena Pettersson var enda laholmaren topp-fem. Hon blev tvåa med en bild på sin åttaårige son fiskandes vid Lagan. Bild: Lena Pettersson


Lowe hade en gädda på kroken men den släppte. Pappa Andreas menar dock att det inte var hela världen.
– Visst var det lite synd. Han hade aldrig sett en gädda tidigare då vi bara fiskat i havet. Men man märker att det viktigaste för honom är att vara ute och hitta på något i naturen.

Karina Pettersson från Laholm fångade sin åttaårige son på bild vid Lagans strand och slutade tvåa. Jonathan Bulkeley kom trea med sin, med linsen, fångade regnbåge.

Takeshi Enomoto slutade fyra i tävlingen för andra året i rad. Denna gång med en bild på fiske i solnedgång. Ashkan Akbari kom femma med en stilstudie från Lagaoset.

Andrapristagaren får ett tredagarskort och trean ett endagskort. Fyran och femman får sponsorgrejer från Laholms kommun. Samtliga fem får dessutom sina bilder som vykort.


Jonathan Bulkeley blev trea med sin bild där han fångade en regnbåge. Bild: Jonathan Bulkeley


Tävlingen kommer tillbaka till nästa år, lovar Bosse Bjelvenstedt som är kommunikatör på Laholms kommun och den som är ansvarig för tävlingen.

I papperstidningen publiceras även bilderna på bidragen som kom fyra och femma.