Klik venligst
KONST 2023-05-05 KL. 16:16

Konst och musik i sakral miljö gav mersmak

Av Johan W Jönsson

Lars-Göran Perssons konst och Carina Nilson Larssons musik flyttade in i Laholms kyrka. 60 personer kom för att se konsten och lyssna till tonerna.
– Det blev bättre än vad jag förväntade mig och det är mycket tack vare Carina och Annika (Ottosson), säger Persson.

Konst och musik i sakral miljö gav mersmak
Prästen Olle Svensson reciterade och Carina Nilsson Larsson samt Annika Ottosson spelade althorn till Lars-Göran Perssons konst i kyrkan. Foto: Johan W Jönsson

Systrarna lät sina althorn ljuda och prästen Olle Svensson reciterade ur bibeln. Samtidigt kunde besökarna titta på Lars-Görans konst med tema jord, eld, luft och vatten.

Carina Nilsson Larsson hade skrivit ett atonalt stycke för varje element som hon spelade upp på althorn tillsammans med systern Annika.

– Förra gången var det organisttema men det var häftigt med tjejerna på althorn. Det passade så väl in i miljön och i mitt tänk. Det blev väldigt trevligt, säger Lars-Göran.

Totalt var det 60 personer som kom för att bevittna jord, eld, luft och vatten i konst, ord och ton. Projektet gjordes i lite annan tappning även 2017.

– Vi som deltog nu kände att det här gav mersmak inför framtiden. I vilken form vet jag inte. Alla var på men var, när och hur vet jag inte, avslutar Lars-Göran Persson.


Konstnären Lars-Göran Persson var mer än nöjd med musik- och konstinstallationen. Foto: Johan W JönssonJord, eld, luft och vatten var temat för konst- och musikinstallationen. Foto: Johan W Jönsson