Klik venligst
KONST 2023-10-04 KL. 16:09

Fotografen tilllbaka där allt började

Av Johan W Jönsson

Fotografen Anna Mårtensson från Laholm ställer nu för andra gången ut på Hotel Clarion Sea U i Helsingborg. Sedan sin förra utställning på samma plats har hon varit runt på åtta andra hotell i koncernen och ställt ut sina bilder.
– Det känns roligt att komma tillbaka till det hotell där allt började, säger Anna.

Fotografen tilllbaka där allt började
Fotografen Anna Mårtensson är tillbaka på Hotel Clarion Sea U i Helsingborg med en ny utställning. Här vid verket Torn. Foto: Cassandra Björnevik

Anna Mårtensson har arbetat som modefotograf med världen som arbetsfält. Nu har hon Stockholm som sin bas men hon återkommer regelbundet hem till Laholm.

Just nu ställer hon ut sina bilder på Hotel Clarion Sea U i Helsingborg. Det gjorde hon även för två och ett halvt år sedan. Den utställningen blev populär.

– Sedan dess har jag varit runt med mina bilder på åtta olika hotell i Sverige och Norge. Alla inom ”Strawberrykoncernen”. Det är kul att komma tillbaka till det hotell där allt började.

Den nya utställningen heter Wonder Gaze. Foto: Anna Mårtensson

Utställningen i februari 2021 gick under namnet Artifacial. Den nya utställningen heter Wonder Gaze. Den handlar enligt fotografen om att undra om någon eller att förundras av någon.

– Även om att titta eller stirra på någon. Det är fem nya verk och mer neutrala bilder. Inte lika färgstarkt som senast men desto mer känsla. Alla är porträtt, berättar Anna.

Hennes bilder beskrivs som tidlösa. Hon fångar ögon och blick för att försöka förstå vem som finns bakom. Alla bilder på utställningen är till salu och finns i limiterad upplaga.

Utställningen på hotellet i Helsingborg pågår fram till januari 2024. Anna Mårtensson finns själv på plats då och då under pågående utställning.

Alla bilder på utställningen är till salu och finns i limiterad upplaga. Foto: Anna Mårtensson