Klik venligst
FÖRETAGANDE 2022-09-09 KL. 14:00

Verktyg för 150 000 kronor stals i bygghandel

Av Rickard Gustafsson, Johan W Jönsson

Under natten till fredag utsattes Skottorps Bygghandel för inbrott. Tjuvarna agerade snabbt och struntade i att larmet utlöstes. Innan vare sig ägare, väktare eller polis hann till butiken var gärningsmännen försvunna med verktyg för cirka 150 000 kronor.

Verktyg för 150 000 kronor stals i bygghandel
Under natten till fredag bröt tjuvar upp dörren till baksidan av butiken. Enligt Skottorps Bygghandels ägare, Jerry Nilsson, var gärningsmännen ute efter batteridrivna handverktyg. Foto: Joakim S Ormsmarck

När larmet gick på fredagsnatten, klockan 03.06, på Skottorps Bygghandel på Strandvägen i Skottorp rusade ägaren Jerry Nilsson upp ur sängen för att se till sin butik.

Mindre än tio minuter senare var han på plats, men då var gärningsmännen redan borta.
– Larmet är kopplat till ägarens mobiltelefon och han får ett meddelande om att någon brutit sig in genom en dörr vid en nödutgång på baksidan av butiken, säger Sandra Clarén, förundersökningsledare vid Laholmspolisen.

På plats kunde Jerry Nilsson konstatera att det var lugnt och stilla vid butiken.
– De hade brutit sig in genom en bakdörr och tagit maskiner. Det handlar i huvudsak om batteridrivna handverktyg, suckar han.

Ingen av hans anställda hade märkt något misstänkt dagarna innan inbrottet. Bygghandeln har varit utsatt för inbrott tidigare. Senast för cirka ett år sedan. Jerry Nilsson är luttrad.
– Det känns bara tråkigt. Det är trist att bli av med grejer och sedan skapar det en massa extrajobb, säger han och berättar att åtminstone inget utöver dörren fördärvats.


Ägaren Jerry Nilsson (till vänster) berättar för LT att tjuvarna främst varit på jakt efter batteridrivna handverktyg vid inbrottet i Skottorps Bygghandel. Foto: Joakim S Ormsmarck


Enligt polisen är gärningsmännen tre till antal, enligt de filmer som tagits av butikens övervakningskameror.
– Man ser på filmerna hur de springer runt i butiken och plockar på sig verktyg. De vet med all sannolikhet att larmet har utlösts så de har haft bråttom, säger Sandra Clarén.

De tre tjuvarna var försedda med luvtröjor och polisen har i nuläget inte sett originalfilmerna och kan därför inte lämna ut något signalement, än mindre identifera gärningsmännen. Under fredagen kommer polisens tekniker att göra en brottsplatsundersökning.
– Vi hoppas att det kan ge resultat för vår fortsatta utredning, säger Sandra Clarén.