FÖRETAGANDE 2022-01-11 KL. 06:59

Verksamheter slås ihop i spelbutiken

Av Johan W Jönsson

Sko- och nyckelservice har flyttat till Stortorget. Verksamheten har slagits ihop med spelbutiken och drivs nu av Zuper Najarian och Hagop Alxanian. ”Vi har tittat på ny lokal en tid och när det här dök upp slog vi till”, säger Zuper.

Verksamheter slås ihop i spelbutiken
Zuper Najarian har tagit över Spelbutiken i Laholm tillsammans med sin man Hagop Alxanian. De kommer även att driva Sko- och nyckelservice vidare i samma lokal. Foto: Johan W Jönsson

Wisam Diyab har sålt Spelbutiken i Laholm. De nya ägarna har tidigare drivit Sko- och nyckelservice på Hästtorget. Den servicen kommer Zuper Najarian och Hagop Alxanian även fortsatt att erbjuda utöver de varor och tjänster som Spelbutiken tillhandahåller.

– Jag har varit intresserad av att flytta till det här området av stan då det är mer folk i rörelse här. Jag tittade på Wisams gamla lokal men den ska rivas så jag tackade nej, säger Zuper.

Hon fick tips av sin redovisningskonsult att Spelbutiken skulle säljas och efter lite funderingar valde Zuper och hennes man Hagop att slå till.

– Jag gjorde något besök här och det kändes intressant att kunna driva båda verksamheterna vidare i den här lokalen. Vi syns mer och det är fler människor här.

Utbudet i Spelbutiken blir detsamma som tidigare med spel, paketutlämning, tobak, godis och glass. Även Sko- och nyckelservice fortsätter som vanligt.

– Det är mycket skoreperationer och nyckelkopiering. Vi har även kemtvättsservice, urmakeri och skrädderi, säger Zuper.

Hinner ni med allt?


– Just nu hinner vi med både och men i framtiden vet jag inte om vi kommer att klara det själva eller om vi får anställa någon. Vi får se. Vi ska jobba hårt, säger Zuper.

Wisam Diyab tog över Torgkiosken 2014. Nu lämnar han spelbutiken för att helt kunna fokusera på sin lunchrestaurang.

– Jag börjar bli lite till åren och har jobbat över 100 timmar i veckan. Jag behöver lägga min tid på Lunchhörnan och även min fru som varit mycket i kiosken behövs i restaurangen, säger han.

Spelbutiken togs över av Zuper Najarian och Hagop Alxanian den fjärde januari.


Hagop Alxanian visar upp verkstaden i Sko- och nyckelservice. Den finns bakom utrymmet med paket i Spelbutiken. Foto: Johan W JönssonHagop Alxanian och Zuper Najarian har tagit över Spelbutiken i Laholm. Här expedierar de en kund. Foto: Johan W Jönsson