FÖRETAGANDE 2022-07-07 KL. 13:28

Vallåsen döper sin nya led efter anställd

Av Johan W Jönsson

Lil´Tore - så heter Vallåsen Bikeparks nya familjeled. Bakom namnet finns en fin historia om bandet mellan en av företagets anställda och hans morfar. ”Morfar (Tore) har alltid varit en inspirationskälla för mig”, säger Jamie Nilsson som kallas för just Lill-Tore.

Vallåsen döper sin nya led efter anställd
Jamie Nilsson och hans morfar Tore. De har båda givit namn åt Vallåsen Bike Parks nya cykelled Lil´Tore. Foto: Vallåsen

Jamie har arbetat som säsongsanställd på Vallåsen i ett par år. Både på skidanläggningen och på bikeparken. Sedan ett år tillbaka är han fast anställd och nu hyllas han av arbetsgivaren.

Hiphop-duon KarreV som Jamie har ihop med Ludvig Persson har börjat göra sig ett namn på musikscenen. Även morfar Tore har sysslat mycket med musik i sitt liv.

– Många tycker att jag och min morfar är extremt lika. När det kom upp på jobbet så fastnade namnet Lill-Tore och det är ett coolt namn på en cykelled, säger Jamie.

Lil´Tore är en snäll och lätt cykelled inriktad mot familjer. Därför passade det bra att lyfta fram en fin familjerelation i namnet.

– Det blir ett coolt namn med handling och betydelse i det. Jag och min morfar har starka band och han alltid varit en inspirationskälla för mig, säger Jamie.

– Vi tyckte det var passande att lyfta fram en stark familjerelation när leden vänder sig till just familjer, fyller Vallåsens platschef Jesper Malmquist i.

Tore har spelat olika instrument och varit ute mycket och turnerat med sitt band. Sonsonen har gått i hans fotspår och nu är det Jamie, eller Lill-Tore, som är ute på sommarturné.

– Vi uppträdde på Summer on i Båstad med KarreV. Det var vår första festivalspelning. Det var riktigt mäktigt!, säger Jamie lyriskt.

Vad får publiken höra när de lyssnar på dig och Ludvig?

– Vi släpper bred musik med fokus på hiphop och pop. Vi försöker göra internationella sounds på svenska. Vi gör beats och det instrumentella på datorn men använder också riktiga instrument.

Spelar du själv instrument?


– Jag skriver mest låtar och rappar. Ludvig och hans familj och min morfar är kunniga. Jag vill lära mig att spela allt och har fått lite hum på gitarr nu.

Lil´Tore är en grön flowled – cykellederna graderas i färgerna grön, blå, röd och svart där grön är mycket lätt och svart svår – som med sin enklare sträckning passar för hela familjen.

Cykelleden ska gå från toppen hela vägen ner till dalen. Den öppnas mer och mer under den kommande tiden. Från den 1 juli är Vallåsen Bike park öppet alla dagar i veckan.


Tore och Jamie Nilsson hjälps åt att sätta skylten med deras namn på plats. Vallåsen