FÖRETAGANDE 2022-04-21 KL. 12:12

”Tjuven valde ut de finaste sorterna”

Av Rickard Gustafsson

Endast det bästa var gott nog för tjuven som bröt sig in på Vallåsens värdshus och stal vin och sprit. Någon bartömning var det alltså inte tal om.
– Lite märkligt att man inte tagit allt. Det verkar som att man valt ut de finaste sorterna, säger delägaren Mimi Oscarsson.

”Tjuven valde ut de finaste sorterna”
Mimi Oscarsson driver Vallåsens Värdshus tillsammans med sin syster Moa Kjällén. Foto: Johan W Jönsson/Arkiv

Samma natt som Dönardalens Delikatesser, onsdagen den 20 april, drabbades av inbrott fick också Vallåsens Värdshus, ett par stenkast bort, också påhälsning.

En okänd gärningsman tog sig in på värdshuset och satte riktning mot baren. Hur tjuven tog sig in var först ett mysterium då det inte fanns brytmärken eller någon annan åverkan på fastigheten.
– Vi har lite gamla fönster och vi tror att tjuven kan ha krupit in genom ett fönster som varit svårt att stänga, säger Mimi Oscarsson.

Från baren stals vin och sprit till ett värde av 8 000-10 000 kronor. Merparten av det som stals var vinflaskor av det dyrare slaget.
– Lite märkligt att man inte tagit allt. Det verkar som att man valt ut de finaste sorterna, säger Mimi Oscarsson som misstänker att det är samma gärningsperson som varit på Dönardalens Delikatesser.

För familjen Oscarsson som drivit värdshuset vid Vallåsen under ett 20-tal år var inbrottet det första någonsin. Under torsdagen uppdaterade Vallåsens Värdshus sitt larm- och säkerhetssystem.
– Det får du gärna skriva i tidningen, säger Mimi Oscarsson och fortsätter:
– Det klart att det som hänt är tråkigt, men det kunde varit värre. Det blev inga skador, så det var lyckosamt på det sättet.