-
FÖRETAGANDE 2022-10-04 KL. 12:04

Tjuvar slog till mot dieselcistern

Av Rickard Gustafsson

Cirka 2 100 liter diesel stals i helgen vid en kupp mot Grönfodertorkens ekonomiska förening i Genevad. Enligt Laholmspolisen kan det vara den enskilt största dieselstölden under 2022.

Tjuvar slog till mot dieselcistern
Grönfodertorken i Genevad drivs som en ekonomisk förening och tillverkar hästfoder av torkat gräs. Foto: Bildbyrån

Grönfodertorkens ekonomiska förening i Genevad utsattes i helgen som gick för ett hårt slag när tjuvar plundrade en stor dieselcistern på runt 2 100 liter diesel.

Med vinkelslipar i högsta hugg forcerade gärningsmännen alla lås och därefter pumpade de ut dieseln.
– Vi tror att de varit där mer än en gång och att de sprungit med dunkar, säger Jonatan Strömberg till Laholms Tidning och berättar att det finns rester av dieselspill.

Grönfodertorken är en foderfabrik som delägs av 25 lantbrukare i bygden och tillverkar hästfoder av torkat gräs. Strömberg berättar att fabriken ligger lite ensligt och att tjuvarna kunnat arbeta utan större risk för upptäckt.

Stölden upptäcktes av en anställd när arbetet drog i gång på måndagsmorgonen.
– Det är jättetråkigt det här och det blev dessutom stillestånd i arbetet. Men nu rullar vi för fullt igen, säger Jonatan Strömberg.

Föreningen har nu satt in nya lås och utrustat fabriken med larm och övervakningskameror.


Jonatan Strömberg berättar för LT att det satts upp larm och övervakningskameror vid Grönfodertorken för att förhindra att tjuvarna återkommer. Foto: Johan W Jönsson/Arkiv