Klik venligst
FÖRETAGANDE 2023-03-27 KL. 09:02

Nytt kryddhus tar plats i Laholm

Av Johan W Jönsson

Det förra kryddhuset hann knappt flytta ut innan ett nytt flyttade in. Mohammad Karroum är god vän med Ahmad som startade kryddbutik i Laholm men sedan flyttade. Nu återuppstår kryddhuset i samma lokal men med ny ägare.
– Det gick bra för Ahmad och han ville egentligen inte flytta. Det känns som att Laholm behöver den här butiken, säger Mohammad.

Nytt kryddhus tar plats i Laholm
Mohammad Karroum startar kryddhus i Laholm och hoppas fylla luckan hans vän lämnade efter sig. Foto: Johan W Jönsson

Ahmad Abdulkhader drev bara sin kryddbutik i två månader i Laholm innan han flyttade verksamheten till sin hemstad Halmstad.

Laholmarna blev dock inte utan kvalitetskryddor särskilt länge. Nu sprids åter en ljuvlig doft i butikslokalen på Storgatan 1.

– Jag pratade med Ahmad. Både han och jag tycker att det var synd att butiken fick stänga. Efter lite funderingar bestämde jag mig för att öppna min egen kryddbutik, säger Mohammad.

Då han är bra kamrat med Ahmad var det helt okej att namnet Kryddhuset behölls. Med tillägget Laholm. Ahmads butik i Halmstad heter nu Kryddhuset Halland.

Mohammad har kryddor i blodet. Hans farfar drev kryddbutik i Libanon. Där var Mohammad mycket som liten och fick lära sig en hel del.

– Jag minns dofterna från min farfars butik. Det var spännande att vara där. Därför är det lite av en dröm att nu få öppna egen kryddbutik.

I butiken finns
både exotiska och mer klassiska kryddor. Det finns dessutom kryddblandningar och lite annat smått och gott som godis. Tanken är också att börja sälja tobak.

– Jag och Ahmad har till 70 procent samma utbud gällande kryddor. Vi hämtar dem på samma ställe. Jag ska ha lite andra kryddor också, säger Mohammad.

Han bor tillsammans med sin familj i Våxtorp och hoppas att hans butik ska fylla en lucka i centrumhandeln i Laholm.

– Det gick bra för Ahmad och han var ledsen över att han inte kunde fortsätta då han hade många kunder. Det känns som att den här butiken hör hemma i Laholm, avslutar Karroum.


Namnet på butiken är Krydhuset i Laholm. Platsen är samma som för förra kryddbutiken - Storgatan 1. Foto: Johan W Jönsson