Klik venligst
FÖRETAGANDE 2023-09-01 KL. 14:44

Modernt i Stadshotellets nya rum

Av Johan W Jönsson

Laholms Tidning fick en rundvandring i Stadshotellets nya rum. De nya hotellrummen är i modern stil. Dessutom blir relaxavdelningen ett välkommet tillskott.
– Det blir som ett lyft för hela vår verksamhet, säger Magnus och Helle Pellbring som driver Stadshotellet.

Modernt i Stadshotellets nya rum
Magnus och Helle Pellbring är glada över de nybyggda rummen på Stadshotellet och ser fram emot att ta emot bokningar. Foto: Johan W Jönsson

När LT besöker Stadshotellet är det i princip bara slutbesiktning och lite städ kvar innan innan de åtta rummen i flygelbyggnaden är redo att bokas för gäster.

– Tanken var att den nya avdelningen skulle vara klar innan sommaren men det har blivit lite fördröjningar. Det gick ändå snabbare än vad vi från början trodde, säger Magnus.

Våningen som tidigare inrymde kontor och konferensrum (som i princip aldrig nyttjades) rymmer nu fyra nya hotellrum och på den nybyggda våningen ovanpå finns lika många.

– Båda våningarna är identiska. Med åtta nya rum har vi totalt 52 platser på hotellet. Det gör att vi kan ta emot en busslast. Att vi inte kunde göra de tidigare var ett minus, säger Magnus.

Helle Pellbring är normalt inte den som bäddar sängarna på hotellet men hon gjorde ett undantag och piffade lite för LT:s utsände. Foto: Johan W Jönsson

Från början var meningen att göra ett spa i källaren. Ett sådant kräver dock mycket tillsyn. Därför blir det nu istället en relaxavdelning med bastu, duschar, sittplatser och gymredskap.

– Det är fortfarande lite bygg kvar med relaxavdelningen. Det som varit prioritet är att få iordning hotellrummen. Men en hel del frågar faktiskt efter gym, säger Helle.

Magnus och Helle visar ”superiorrummet” på den nya våningen. Rummet är rymligt, modernt och fräscht. Det vetter mot Lagan och utsikten över ån och Köpingelandet är vacker.

– Det är ett jättefint rum! Den nya avdelningen är den moderna avdelningen. Nu blandar vi gammalt och nytt. De gamla retrorummen möter de nya moderna, säger Helle och Magnus.

Toaletterna är rymliga och eleganta. Magnus Pellbring testar lysknappen på spegeln. Foto: Johan W Jönsson

Toaletterna är rymliga och stilfulla med stora mörka kakelplattor på såväl väggar som golv. Speglarna är upplysta med ljusknapp på.

– Toaletterna har blivit väldigt eleganta och de är smart inredda. Det känns lite exklusivt på något vis. En sådan spegel hade man gärna haft hemma, ler Magnus.

Stadshotellet hade bra beläggning under hela sommaren och kunde tagit emot ännu fler gäster. Nu har affärsresenärerna börjat komma tillbaka.

– Nu när vi har fler rum får vi börja marknadsföra oss mer. Vi har haft förfrågningar från bussbolag. Nu kan vi vända oss till dem då vi kan vi inhysa en hel buss, säger Magnus.

Relaxavdelningen är inte riktigt klar. Men det ska bli loungemöbler, träningsredskap, duschar och bastu för hotellets gäster. Foto: Johan W Jönsson

Får ni mer att göra nu?

– Förhoppningsvis! Det ena ger ju det andra. Får vi mer folk på hotellet så får vi mer folk i puben. Vi har jobbat för att få ner hotellgästerna i puben och lyckats, säger Magnus.

Vad prislappen landar på för bygget är inte klart. Men på grund av ökade kostnader för byggmaterial så har det blivit dyrare än planerat.

– Det här är ett enormt tillskott för vår verksamhet och det är helt och hållet Staffans (Påhlsson) förtjänst. Vi är väldigt glada över att vi har en fastighetsägare som satsar, säger Pellbrings.

– Staffan älskar byggnaden och ser till Laholms bästa. Han ser till det lokala näringslivets och besöksnäringens bästa. Högsta betyg till honom, avslutar Magnus och Helle.

Det finns sju dubbelrum och ett enkelrum i flygelbyggnaden där de nya rummen nu står klara. Foto: Johan W Jönsson

Dubbelrummen är på runt 20 kvadratmeter. Rummen har modern stil till skillnad från de gamla rummen i retrostil. Foto: Johan W Jönsson