FÖRETAGANDE 2021-12-28 KL. 13:30

Martin från Mellbystrand är årets unga företagare i länet

Av Johan W Jönsson

“Att börja smått och drömma stort har visat sig vara en framgångsfaktor”, så lyder en del av motiveringen till varför Martin Giertz från Mellbystrand blev årets unga entreprenör i Halland. “Det känns verkligen jätteroligt. Jag är glad för företagets skull och även för kundernas”, säger Martin.

Martin från Mellbystrand är årets unga företagare i länet
Martin Giertz på NG Media är årets unga entreprenör i Halland. Foto: Gustaf Erkki/NG Media

Martin startade, tillsammans med Axel Nilsson, NG Media som ett UF-företag. I maj i fjol blev företaget aktiebolag och sedan augusti i år driver Martin företaget själv.
– Det var kul att vi blev inbjudna till näringslivsgalan. Vi hade väl kanske lite på känn att det kunde vara något men det kom ändå oväntat, säger Martin.

Hur kändes det när ditt namn ropades upp?
– Jag blev minst sagt överraskad. Det var en väldigt positiv överraskning. I och med att vår målgrupp är andra företag var det jättebra att synas i det sammanhanget.
– Det är en kvalitetsstämpel på att det vi gör är bra. Jag blev skitglad, och även glad för kundernas skull. Att de får se att fler valt oss och att vi sköter oss som företag.

NG Media jobbar med två huvudsakliga grejer. Dels med webb - hemsidor. Både bygger och underhåller hemsidor. Dessutom erbjuds underhåll av sociala medier.
– Vi hjälper företag att vara aktiva på de sociala plattformarna. Vi hjälper dem att skapa content och att skriva inlägg. Vi tar över deras digitala marknadsföring.

Företaget har mycket att göra. Sedan årsskiftet har det tagit fart ordentligt. NG Media jobbar just nu med ett 40-tal olika kunder.
– Det har varit en hel del nya företag och en hel del större företag som vi arbetar långsiktigt med. Så det är fullt upp.

Varför har det gått så bra?
– En stor anledning är att vi har erbjudit en lösning som inte så många gör. Just att vi hjälper till med hela deras digitala marknadsföring.
– Det gör att vi ofta har mycket arbete hos våra kunder och bygger ett förtroende och dessutom lär känna företaget.

Martin var en av Osbecksgymnasiets stipendiater när han tog studenten förra året, NG Media prisades som Årets nykomling av Offensiva Laholm och nu prisas han alltså igen.
– Jag är jätteglad över att det jag och vi har gjort uppskattas. Men det är absolut inget jag tar för givet. Jag tycker bara att det är skitroligt och ska fortsätta att kämpa på.

Var det givet att det skulle bli företag för din del?
– Jag har alltid velat driva företag. Det har gått lite i släkten. Nästan alla i familjen driver eller har drivit eget företag. Jag har vuxit upp med det och det är det enda jag sett när det kommer till jobb.

Axel Nilsson har lämnat NG Media för studier till civilingenjör i Göteborg. Han har startat ett eget företag som han ska driva parallellt med studierna.
– Vi har bra kontakt och tanken är att vi ska kunna jobba tillsammans där det behövs och finns möjlighet att göra det, säger Martin och fortsätter:
– Vi har gjort den här resan tillsammans och vi delar priset. Det var först för några månader sedan som vi delade på firman. Vi har varandra att tacka för den fantastiska resa vi gjort ihop.


Axel Nilsson och Martin Giertz startade NG Media ihop och blev prisade som årets nykomling på Guldveckan av Offensiva Laholm tidigare i år.Foto: Johan W Jönsson/arkiv


Hur tänker du själv framåt?
– Jag har fullt fokus på NG Media och vill se var jag kan ta företaget. Jag har visioner om att vi ska kunna växa och etablera oss ännu mer i Halland.

Priset årets unga entreprenör instiftades år 2019. Laholmsbördiga Casandra Hallberg var den första att motta utmärkelsen.

Faktaruta:

Motivering årets unga entreprenör:
Årets unga entreprenör är en modig person. Som en sann entreprenör har hen vågat satsa och tro på sig själv redan under sitt år som UF-företagare då hen sa upp sig från sitt extrajobb för att satsa helhjärtat på sin UF-idé.
Från att i starten arbeta med tre företagskunder och att fått lite extra coachning av High5, har tre företag idag blivit hela 40 kunder på endast något år.
Att börja smått och drömma stort har visat sig vara en framgångsfaktor. Detta är bara starten på din entreprenörskapsresa.