Klik venligst
FÖRETAGANDE 2024-05-24 KL. 16:06

Många ville fynda vid Byggmax öppning

Av Rickard Gustafsson

Invigningen av Byggmax på Mellby Center skapade rusning. Bilar med släp bildade kö nästan ut till E6 för att del av premiärerbjudanden. Både handelsplatsägaren, andra företagare och kommunen ser nytillskottet som en viktig komponent för att stärka handeln i Laholms kommun.

Många ville fynda vid Byggmax öppning
Kön av bilar ringlade lång under invigningsdagen på Byggmax i Mellbystrand. Foto: Rickard Gustafsson

Det var gott om folk som ville passa på att fynda när Byggmax slog upp portarna vid 10-tiden på fredagen. På plats fanns butikschefer och anställda från halva landet som stöttade upp de sex personer som framöver ska driva butiken i den södra delen av Mellby Center.

Korv- och kaffekön ringlade inledningsvis lång och ännu längre var kön av bilar med släp som ville köra in på varuhusområdet för att handla byggvaror.

Platschefen Magnus Johansson, som tidigare ansvarat för Byggmax butik i Ängelholm, hade fullt upp men var själaglad över det stora intresset.

– Det här känns jätteroligt. Vi har gått runt i en månad nu och byggt butiken och det har kliat i fingrarna att få komma i gång och sälja. Det är full rulle och vi är fantastiskt taggade, säger han till LT.

Vad är det folk verkar vara mest intresserade av att köpa idag?

– Jag vet knappt eftersom vi bara haft öppet i 40 minuter, men jag ser att det är ett jäkla intresse för trall och det verkar vara många som vill bygga altaner och terrasser, säger Magnus Johansson som är bosatt i Veinge.

Magnus Johansson, platschef på Byggmax i Mellbystrand, hälsades välkommen och lyckönskades av Ica Maxi-bröderna Fredrik och Henrik Andréasson. Foto: Rickard Gustafsson

Mellbystrandsbon Kenneth Lindvall har planerat för att göra utomhusterassen lite större och passade på att dra nytta av öppningsfestens erbjudande. Foto: Rickard Gustafsson

En av många trallbyggare är Kenneth Lindvall från Mellbystrand som till sist kunde plocka på sig virke. Han planerar att bygga ut terrassen med ytterligare 20 kvadratmeter.

– Jag var här vid 10-tiden, men det var tydligen lite sent. Det tog 40 minuter att komma in, men det var det väl värt att vänta på, säger Kenneth som sparade några tusenlappar.

Snickaren Ingemar Gustavsson och hans fru Yvonne Hovling bor i Skaraborg men hälsar på sin dotter i Laholm.

– Vi har hjälpt henne lite med Attefalls-huset och det är alltid lite på gång. Men nu tittar vi lite på panel som vi ska ha hemma. Jag ska fråga om hur det blir med leveranser hem om man handlar här i dag, säger Ingemar.

Det är många som sökt sig hit?

– Ja, det gör inget. Vi har gott om tid så det gör inget om det är kö, säger Yvonne.

Ingemar Gustafsson och Yvonne Hovling ville passa på att besöka invigningen och letade efter panel. Foto: Rickard Gustafsson

Ägarna till Mellby Center, Arwidsro, representerades dagen till ära av förvaltningschefen René Stephansson och förvaltaren Liselott Mannberg. Foto: Rickard Gustafsson

René Stephansson, förvaltningschef på Arwidsro som äger Mellby Center, är mycket nöjd med nytillskottet och menar att dess betydelse för handelsområdet inte ska underskattas.

– Det blir än mer attraktivt. Ica Maxi har varit den stora dragaren och kommer att vara så även i framtiden, men Byggmax blir ett fint supplement. Mellby Center får nu ett ben inom ”hem”-segmentet och det är viktigt. Att bygga det här i den konjunktur vi haft är inte helt vanligt och vi har haft ett gott samarbete med Byggmax.

Även Ica Maxi-bröderna, Henrik och Fredrik Andréasson, ser positivt på tillskottet och är övertygade om att resten av butikerna kommer dra nytta av etableringen.

– Det är en god granne för oss då Mellby Center blir en ännu mer komplett handelsplats. Tillsammans skapar vi mer utbud på orten, säger Henrik.

– Attraktionen och trafiken till handelsplatsen ökar. Byggmarknaden är stor i det här området och vi ser det som positivt om vi kan bevara mer av handeln inom kommunen, säger Fredrik.

Laholms kommuns handelsutvecklare, Caroline Bengtsson, är inne på samma spår.

– Handel föder handel. Byggmax närvaro kommer bidra till att öka handeln på Mellby Center i stort.

Handelsutvecklaren Caroline Bengtsson representerade Laholms kommun på invigningen. På plats fanns även avgående näringslivschefen Peter S Larsson och kommunfullmäktiges ordförande Kenneth Camitz (M). Foto: Rickard Gustafsson

Kommunpolisen Kristian Nilsson var ledig och passade på att införskaffa prylar till den pizzabänk han ska snickra ihop. Foto: Rickard Gustafsson