FÖRETAGANDE 2021-12-02 KL. 14:00

Laholms Sparbank har utsett sin nya bankdirektör

Av Johan W Jönsson

Dennis Davidsson är en man som kommer att synas flitigt i den lokala pressen fram över. Åtminstone om han ska gå i sin företrädares fotspår. Till våren ersätter nämligen Davidsson Lars-Göran Persson som ny VD på Laholms Sparbank. “Det ingår i jobbet att vara tillgänglig och att synas”, säger Dennis lugnt.

Laholms Sparbank har utsett sin nya bankdirektör
Dennis Davidsson blir ny VD på Laholms Sparbank. Han tillträder i mars 2022 då nuvarande bankdirektören Lars-Göran Persson går i pension. Bild: Laholms Sparbank

För särskilt orolig eller blyg verkar inte Dennis Davidsson vara. Det är ingen hemlighet att Lars-Göran Persson varit en otroligt profilerad bankdirektör. I mars går han i pension och nu har alltså styrelsen för banken hittat hans efterträdare.

Dennis Davidsson är 44 år och kommer från Åstorp mellan Ängelholm och Helsingborg. Han är just nu chef för region syd på Ludvig & co (tidigare LRF Konsult). Han har tidigare mångårig erfarenhet från bankvärlden och Sparbankerna.
– Jag tycker att Sparbanksidén är fin. Det är något fint i sättet man jobbar på i Sparbankerna med nära relationer med samhället och bygden och att man är generös med sponsring och gör olika satsningar lokalt. Att man jobbar nära sina kunder och engagerar sig i verksamheter som kunderna bedriver. Jag tycker att det är intressant och det tilltalar mig.

Känner du till Laholm sedan tidigare?
– Ja, i min nuvarande roll som regionchef i syd har Halland och Laholm varit en del av mitt verksamhetsområde. Så jag har varit i Laholm med omnejd ett antal gånger och jag ser fram emot att få lära mig mer om Laholm och bygden.


Har du några planer på att flytta till Laholm?

– Inte som det ser ut nu men framtiden ska man aldrig inteckna. Det blir pendling och dagliga turer till Laholm från och med våren och det ska bli trevligt.

Med tanke på hur mycket Lars-Göran synts i media är det naturligt att ställa frågan hur Dennis ser på att vara Laholms Sparbanks ansikte utåt.
– Det är en del av sådant här jobb att vara tillgänglig för media, för kunder och folk som finns och bor i trakten. Sparbanken är en viktig aktör utifrån den verksamhet som bedrivs, säger Dennis och fortsätter:

– Banken engagerar sig i samhällsfrågor i stort - för barn, ungdomar och föreningsliv. Det är naturligt att man då förekommer i ett publikt sammanhang och syns. Jag tycker att tydlighet och öppenhet är en viktig del, avslutar den tillträdande bank-VD:n.

Dennis börjar sin nya tjänst på Laholms Sparbank i mars 2022.